Căsătorie de convenienţă între o româncă şi un egiptean descoperită de poliţiştii de imigrări. Cum s-au cunoscut cei doi şi ce i-a dat de gol

Căsătorie de
convenienţă între o româncă şi un egiptean descoperită de poliţiştii de
imigrări. Cum s-au cunoscut cei doi şi ce i-a dat de gol

Foto: arhivă Adevărul

Pe numele străinului a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie de 43 de ani, din Brăila, a cunoscut un cetăţean egiptean, în vârstă de 37 de ani, căsătorindu-se la scurt timp cu acesta, în Turcia. Ulterior, bărbatul  a efectuat demersuri pentru obţinerea unei vize de intrare în România, în scop de reîntregire a familiei.

În martie 2019, cei doi soţi s-au prezentat la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila şi au depus documentele necesare prelungirii dreptului de şedere temporară pentru cetăţeanul egiptean.

”Conform procedurilor, poliţiştii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soţi, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora şi alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale. În urma verificărilor a reieşit faptul că femeia şi-a procurat anterior plecării din România toate documentele necesare încheierii căsătoriei în Turcia, deşi nu îl cunoştea pe viitorul soţ”, au precizat reprezentanţii Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila.

De asemenea, în timpul interviului cei doi soţi au fost inconsecvenţi în declaraţiile lor cu privire la circumstanţele în care s-au cunoscut, timpul petrecut împreună şi a altor informaţii relevante despre aceştia, concluzia fiind aceea că străinul a încheiat căsătoria în scopul obţinerii unui permis de şedere pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, cetăţeanului egiptean i-a fost refuzată prelungirea dreptului de şedere temporară în România, pe numele acestuia fiind emisă o decizie de returnare cu obligaţia de a părăsi teritoriul României în 30 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: