Brăila: Poliţia avertizează în legătură cu dificultăţile generate de ploi şi ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploile şi poleiul sunt un pericol şi pentru pietoni
Ploile şi poleiul sunt un pericol şi pentru pietoni

După Cod Galben, avem carosabil umed şi vizibilitate redusă, existând pericolul producerii unor accidente rutiere grave

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, brăilenii, precum şi conducătorii auto aflaţi în tranzit prin municipiul şi judeţul nostru, trebuie să circule cu mare atenţie.

„După atenţionarea Cod Galben de ninsori, ploi şi polei, care a determinat diminuarea vizibilităţii şi îngreunarea circulaţiei rutiere, se circulă în condiţii de carosabil umed pe toate drumurile europene, naţionale şi judeţene din Brăila", se arată într-un comunicat al IPJ.

Poliţiştii recomandă ca, în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor e neapărat necesară, pentru că reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

De aceea, luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Conducătorii de vehicule trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic.

Legea prevede că, atunci când vizibilitatea datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri, sau carosabilul este acoperit de zapadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara localităţilor.

Aceste viteze pot fi uneori prea mari şi de aceea recomandat este să se aibă tot timpul în vedere condiţiile meteo-rutiere.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experinţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

De asemenea, dacă au mai puţin de un an vechime în conducere, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică decât viteza legală.

Pietonii sunt sfătuiţi să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere care, obligatoriu, trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite