Botoşani: Profesorii pleacă în această noaptea spre Capitală: Mâine vor protesta în faţa Ministerului Educaţiei

Botoşani: Profesorii pleacă în această noaptea spre Capitală: Mâine vor protesta în faţa Ministerului Educaţiei

Botoşani: Elevii sunt solidari cu profesorii.foto Blog Laurian

Un autocar plin cu sindicalişti şi reprezentanţi ai cadrelor didactice din toate cele 25 de unităţi şcolare, aflate în grevă de două săptămâni, proneşte la noapte spre Capitală. Cadrele didactice vor protesta în faţa Ministerului Educaţiei în intervalul 9-16.00. La miting vor participa şi 50 de profesori  din Suceava care nu şi-au primit , de asemenea, salariile pentru luna februarie.

După două săptămâni de grevă, profesorii au ajuns în pragul disperării şi vor pleca în această noapte spre Capitală ca să îşi caute dreptatea. „ Vor cere ca în România să fie respectate drepturile şi hotărârile judecătoreşti. Profesorii din nBotoşani şi Suceava au hotărâri judecătoreşti defintive , irevocabile şi cu titlu executoriu care prevăd majorarea salariilor cu 33% dar, cu toate, acestea nu şi-a primit banii pentru luna februarie. Este o încălcare flagrantă a drepturilor", ", a spus Maria Ţiprigan, lide Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Botoşani(SIP).

Un autocar va pleca la ora 22.00 din autogara Botoşani şi va ajunge dimineaţă în Capitală. Mitingul de protest va avea loc între orele 9-16.00 în faţa sediului Ministerului Educaţiei, anunţă sindicaliştii care vor continua protestele la Botoşani. „ Vom începe a treia săptămână de proteste cu un miting în faţa Prefecturii la care sunt aşteptaţi elevi şi părinţii acestora", a mai spus liderul SIP Botoşani.

Spiritele s-au încins în acest weekend după ce Trezoreria a anunţat că are în conturi bani pentru plata salariilor aferente lunii februarie dar fără majorarea de 33%. Cadrele didactice sunt decişi să contine protestele până îşi vor primi integral salariile.

Citeşte şi:

Botoşani: O nouă momeală aruncată profesorilor

Botoşani: Elevii au protestat alături de profesori (Galerie Foto)
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: