Un preot din Maramureş a sfidat ordonanţa militară: a ţinut slujbă cu biserica plină de credincioşi. Ce amendă a primit

Un preot din Maramureş a sfidat ordonanţa militară: a ţinut slujbă cu biserica plină de credincioşi. Ce amendă a primit

Biserică din Maramureş

Un preot dintr-o localitate maramureşeană a fost amendat cu suma de 20.000 de lei după ce a fost prins că ţinea slujba alături de 31 de creştini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Maramureş informează că vineri, 18 aprilie, poliţiştii maramureşeni care se aflau în misiune şi efectuau activităţi de patrulare pe raza unei localităţi au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulţi cetăţeni. 
 
Oameni legii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare. De asemenea, în lăcaşul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. 
 
Poliţiştii efectuează verificările necesare pentru a stabili şi identifica câte dintre acestea au avut atribuţii pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paşti (pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin), urmând ca celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, să fie sancţionate contravenţional.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: