Petiţie către procurorul general în cazul pădurarului ucis în Maramureş: „Avem motive să credem că procurorii locali nu sunt imparţiali“

Petiţie către procurorul general în cazul pădurarului ucis în Maramureş: „Avem motive să credem că procurorii locali nu sunt imparţiali“

Liviu Pop, pădurarul găsit mort în pădurile Maramureşului

Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat, joi, 21 noiembrie, procurorului general, o petiţie semnată de 30.000 de cetăţeni. Semnatarii solicită o anchetă imparţială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureş, precum şi preluarea anchetei de către Parchetul General.

Ştiri pe aceeaşi temă


Semnatarii acestei petiţii vă solicită să dispuneţi mutarea anchetei penale, în cazul morţii pădurarului Liviu Pop, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest moment al anchetei, procurorii de la parchetul Maramureş au avansat ipoteza că pădurarul s-ar fi «auto-împuşcat», din greşeală. Principalii suspecţi au fost eliberaţi şi nu au fost puşi sub acuzare. Unul din ei ar fi nepotul prim-procuroarei din Târgu Lăpuş, milionar în euro şi angajat la o firmă implicată în scandaluri privind tăierile ilegale de păduri. Toate aceste informaţii sunt de natură să creeze suspiciuni asupra modului de rezolvare a acestui dosar. Vă cerem să interveniţi pentru ca ancheta să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi derulată de procurori imparţiali”. Acesta este textul petiţiei pe care cei peste 30.000 de cetăţeni l-au semnat. 
 
La mai bine de o lună de când Liviu Pop a fost găsit mort în pădurile Maramureşului, anchetatorii nu au încă un vinovat. Ancheta depinde de rezultatele unor probe, precum cea de ADN la arma de vânătoare, dar şi proba balistică. Acest timp în care procurorul de caz nu a oferit niciun răspuns la neliniştea familiei lui Liviu Pop, dar şi neexistenţa unui suspect care să fie pus sub învinuire, a fost vehement contestat de către localnii din Borcut, localitatea natală al lui Liviu Pop, dar şi de către colegii acestuia. 

Comunitatea Declic a depus joi, 21 noiembrie, o petiţie la Procurorul General.
 
„Colegul nostru Antoniu s-a întâlnit astăzi cu Procurorul General, Bogdan Licu, pentru a-i înmâna petiţia semnată de peste 30000 de membri Declic. Îi cerem să preia ancheta în cazul pădurarului Liviu Pop la Parchetul General. Avem motive să credem că procurorii locali nu sunt imparţiali în desfăşurarea anchetei. Aşteptăm cu interes răspunsul oficial legat de petiţia noastră”, au arătat reprezentanţii Declic pe pagina publică de Facebook.
 

 
Procurorul de caz care anchetează moartea lui Liviu Pop exclude varianta mafiei lemnului, după cum au arătat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş în cursul săptămânii trecute. Şi asta deoarece cantitatea de lemn furată a fost una prea mică. Oficialii vorbesc despre doi metri cub de material lemnos, transportat din pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ din judeţul Maramureş, locul unde Liviu Pop a fost găsit într-o baltă de sânge.
 
Petiţia poate fi semnată aici.
 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: