Mărturia halucinantă a unui recidivist închis pentru violarea fostei concubine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Un recidivist din Aiud, închis în 2017 pentru viol, a cerut recent liberararea condiţionată. Bărbatul a încercat să convingă instanţa că merită să iasă mai devreme din puşcărie, spunând că violul nici n-ar fi existat.

După trei ani de puşcărie, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a solicitat admiterea cererii de liberare condiţionată, motivând, printre altele, că a avut un comportament exemplar în după gratii.

Individul, condamnat de Judecătoria Oneşti la şase ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de viol, a argumentat că, de fapt, nu s-ar face vinovat de comiterea faptei de viol pentru care a fost închis, spunând că victima îi era concubină la momentul la care s-a reţinut că a comis infracţiunea şi că ar fi întreţinut raporturi sexuale consimţite cu acesta.

“Plângerea pentru viol a depus-o doar în scopul obţinerii de bani“ a argumentat bărbatul în instanţă, potrivit considerentelor sentiţei penale 555/2020, pronunţate de  în iulie 2020 de Judecătoria Aiud (rolii.ro), instanţa care a judecat cererea sa de liberare condiţionată.

Prin sentinţa care l-a trimis în închisoare, bărbatul fusese obligat de instanţă la plata de despăgubiri civile în cuantum de 20.000 de lei, bani pe care nu i-a achitat însă victimei. 

Cu toate acestea, a apreciat că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a ieşi din puşcărie cu doi ani înainte de termen.

Nu la fel a considerat şi Judecătoria Aiud, care, raportat la gravitatea faptei, modalitatea de săvârşire şi antecedentele penale ale condamnatului, a apreciat că bărbatul nu se poate considera îndreptat şi că nu a făcut eforturi pentru a repara prejudiciul civil nici măcar în parte, astfel că i-a respins, deocamdată, cererea (printr-o decizie care nu este definitivă).

 “Astfel, convingerea instanţei că persoana condamnată s-a îndreptat şi poate fi reintegrată în societate ar trebui să plece de la premisa că aceasta recunoaşte comiterea infracţiunii – pentru care i s-a aplicat o pedeapsă printr-o sentinţă definitivă – fiind răsturnată prezumţia de nevinovăţie. Or, petentul (…) se consideră nevinovat de comiterea faptei, condiţii în care este imposibilă convingerea că s-a îndreptat şi poate fi reintegrat în societate", se mai arată în consideretele Judecătoriei Aiud (rolii.ro).

Vă recomandăm să mai citiţi:

Şefa APIA Argeş, acuzată de ANI că şi-a făcut sora consilier superior în cadrul Agenţiei. A fost sesizat Parchetul

 Două cuţite şi un pumnal, găsite asupra unei fete de 16 ani, la un liceu din Piteşti. Pe una dintre arme este inscripţionat „Amin“

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite