Delegaţie de la Penitenciarul Sopron din Ungaria, în schimb de experienţă la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Delegaţie de la Penitenciarul Sopron din Ungaria, în schimb de experienţă
la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Delegaţie de la Penitenciarul Sopron din Ungaria, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

O delegaţie  formată din cinci funcţionari ai  Penitenciarului Sopron din Ungaria a efectuat zilele trecute o vizită de studiu şi informare la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de penitenciare Tîrgu Ocna. Principalul obiectiv al vizitei este de a  familiariza reprezentanţii sistemului de justiţie din Ungaria cu particularităţile sistemului penitenciar românesc în general.

În demersurile de a alinia sistemul penitenciar din România la standarde internaţionale şi de a aplica modele de bune practici din sisteme penitenciare cu tradiţie din Europa, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna  a participat în ultima perioadă la sesiuni de transfer de experienţă privind procedurile specifice sistemelor penitenciare. În cadrul întâlnirii cu delegaţia maghiarăa fost făcută prezentarea  particularităţilor sistemului penitenciar românesc şi a metodelor de predare existente în instituţiile specializate în formarea personalului de penitenciare. „S-a făcut prezentarea activităţii didactice desfăşurate la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, au fost expuse aspecte privind procesul de selecţie şi formare iniţială a personalului de penitenciare şi s-a încercat promovarea imaginii Şcolii. Întâlnirea a avut loc în contextul unui protocol de colaborare încheiat  între Penitenciarului Sopron din Ungaria  şi  Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România“, a precizat Mihaela Brăila, purtătorul de cuvânt al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: