Aradul a intrat în competiţie cu Timişoara pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021

Aradul a intrat în competiţie cu Timişoara pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021

Aradul a depus candidatura la sfârşitul lunii noiembrie FOTO arhivă

Nu doar Aradul a depus candidatura pentru Capitală Europeană a Culturii 2021, ci şi Timişoara. Astfel, şi oraşul vecin s-a lansat pe un drum care ar putea să-i schimbe destinul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a marca evenimentul, municipalitatea a organizat două evenimente majore: concertul cu Phoenix şi invitaţii săi, din Piaţa Victoriei, şi spectacolul susţinut la Operă de “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu.

Depunerea candidaturii de la Timişoara va aduce beneficii pentru întreaga regiune, chiar euroregiune. Turismul este principalul domeniu care se va dezvolta, iar avantajul este că sunt o serie de oferte complementare. Caraşul şi Hunedoara se vor alătura proiectului de la Timişoara.

Momentan Aradul este în competiţie cu Timişoara, deoarece este al doilea municipiu din vest care vrea sa candideze. Însă este posibil ca cele două judeţe să se unească în această luptă. Până acum, în ţară, şi-au mai anunţat intenţia de a candida Clujul, Iaşiul, Braşovul. Alba Iulia s-a retras şi cel mai probabil va colabora cu Timişoara.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a explicat, în urmă cu câteva săptămâni, de ce Aradul va candida în acel an pentru acest titlu.

Primul motiv a fost faptul că 2021 este anul dedicat României şi Greciei, candidatele venind din aceste două ţări. De asemenea, edilul a fost prezent la sfârşitul lunii noiembrie la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles unde a anunţat candidatura.

citeste totul despre: