VIDEO Bani falşi şi un pistol neletal, ridicaţi în urma percheziţiilor din Alba şi Sibiu. 25 de cai au fost tranzacţionaţi cu monedă falsă

VIDEO Bani falşi şi un pistol neletal, ridicaţi în urma percheziţiilor din Alba şi Sibiu. 25 de cai au fost tranzacţionaţi cu monedă falsă

Bani falşi şi o armă deţinută ilegal descoperite la percheziţii

Poliţiştii din Alba şi Sibiu au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă, în urma percheziţiilor desfăşurate în cursul zilei de 21 ianuarie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit BCCO Alba Iulia, în urma celor 13 percheziţii desfăşurate marţi dimineaţa, au fost ridicaţi bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile. Poliţiştii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă.
   
Marţi, 21 ianuarie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au desfăşurat 13 percheziţii, în judeţele Alba şi Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.
 
Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale, de la diverse persoane. Poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari şi o bancnotă de 200 de euro falsă.
 
   
De asemenea, a fost ridicată o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. Au fost identificaţi 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă. Aceştia vor fi verificaţi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 
Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliţie pentru audierii şi luarea măsurilor legale. Din cercetări a rezultat că în perioada septembrie 2019 până în prezent, acestea ar fi achiziţionat animale vii, de la diverse persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.
 
La acţiune, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Sibiu dar şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: