Un bărbat care nu avea cu ce se deplasa a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Ce amendă a primit de la jandarmi pentru apelul fals

Un bărbat care nu avea cu ce se deplasa a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Ce amendă a primit de la jandarmi pentru apelul fals

Un bărbat din Alba s-a ales cu o amendă în valoare de 500 de lei pentru apel fals la 112. Acesta a sunat la numărul de ugenţă pentru că nu avea cu ce se deplasa dintr-o zonă

Ştiri pe aceeaşi temă

Apelul a avut loc luni, 20 mai 2019. Jandarmii s-au deplasat în zona indicată de apelant, unde bărbatul spunea că s-a rătăcit împreună cu un grup de turişti.
 
În momentul când jandarmii au ajuns, au constatat că nu a existat niciun grup de turişti, iar bărbatul împreună cu încă o persoană nu aveau mijloc de transport pentru a se deplasa din zona Tărtărau, din masivul Şureanu.
 
Aceştia au recunoscut că apelul a fost doar un pretext, dar pentru acest fapt persoana care a apelat serviciul 112 a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 500 de lei. 

112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă disponibil gratuit la nivelul întregii ţări, ce poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă. Cetăţenii aflaţi în situaţii de urgenţă pot suna la 112, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a solicita asistenţa serviciilor specializate de intervenţie (ambulanţă, SMURD, poliţie, pompieri, jandarmi).

Potrivit statisticilor oficiale, în anul 2018, operatorii 112 din centrele de preluare a apelurilor de urgenţă au răspuns la 12.735.836 apeluri. Mai mult de jumătate din numărul total de apeluri preluate în anul 2018 nu reprezintă urgenţe de competenţa Serviciului 112, ci solicitări de informaţii diverse, apeluri efectuate din greşeală, farse şi apeluri injurioase.

Apelarea repetată, cu rea intenţie, a numărului 112, fără a avea o urgenţă sau apelarea pentru a aduce injurii operatorilor 112, constituie abuz şi se sancţionează conform legii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: