Testare online pentru Bacalaureat. Elevii din Alba îşi pot verifica cunoştinţele. Inspectorat: „Nu este simulare naţională”

Testare online pentru Bacalaureat. Elevii din Alba îşi pot verifica cunoştinţele. Inspectorat: „Nu este simulare naţională”

Elevii îşi vor putea verifica cunoştinţele pentru Bacalaureat

Inspectoratul Şcolar Judeţean  (IŞJ) Alba începe astăzi exerciţiul de testare online – probe scrise pentru examenul de Bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testările nu sunt obligatorii, însă elevii din clasele a XII-a au posibilitatea să-şi verifice cunoştinţele acumulate. Luni, 23 martie, aceştia vor putea rezolva subiecte la Limba şi literatura română.
 
Subiectele sunt elaborate de IŞJ Alba, cu respectarea modelului oficial (conform OMEN Nr. 4950/2019 din 27 august 2019) şi transmise unităţilor de învăţământ, ai căror directori le vor trimite mai departe, prin e-mail, elevilor.
 
Testarea începe la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva subiectele. Lucrările le vor trimite tot prin e-mail. Fiecare şcoală decide dacă va trimite lucrările elevilor în format electronic sau letric, profesorilor evaluatori.
 
A doua testare similară a fost anunţată pentru miercuri, 25 martie, la Matematică sau Istorie, în funcţie de profil, de la ora 9:00.
 
”Nu este vorba despre simularea naţională a probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, ci de o testare judeţeană. Exerciţiul de testare online a fost propus după discuţii purtate cu elevii din Consiliul Judeţean al Elevilor şi cu profesori care predau la clasele a XII-a, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a-şi testa cunoştinţele pornind de la un subiect unic. Probele se desfăşoară doar în format on-line, iar participarea elevilor nu este obligatorie”, au precizat reprezentanţii IŞJ Alba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: