UPDATE Percheziţii la două primării din Alba în cadrul unui dosar cu ramificaţii în 25 de judeţe ce vizează infracţiuni de fals şi abuz în serviciu

UPDATE Percheziţii la două primării din Alba în cadrul unui dosar cu ramificaţii în 25 de judeţe ce vizează infracţiuni de fals şi abuz în serviciu

Percheziţiile au loc în 25 de judeţe din ţară şi în Bucureşti

Două primării din judeţul Alba sunt vizate de percheziţiile derulate miercuri, 8 ianuarie 2020, în cadrul unei operaţiuni de amploare la nivel naţional instrumentată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, judeţul Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Percheziţiile coordonate de procurori din Giurgiu au avut loc, în Alba, la primăriile din comunele Ighiu şi Jidvei.
 
Nici Poliţia Română şi nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, autoritatea care conduce dosarul nu au făcut publice mai multe informaţii referitoare la instituţiile care sunt percheziţionate. Este vorba despre suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu.
 
De la primele ore, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziţii, în 25 de judeţe şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu. Anchetatorii pun în aplicare 15 mandate de aducere.
 
Activităţile se desfăşoară în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Buzău, Ilfov, Brăila, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanţa, Braşov, Argeş, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Arad şi Giurgiu, precum şi în Bucureşti, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale şi instituţii.
 
Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu. 
 
Din cercetări a reieşit că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate.
 
Aceste achiziţii ar fi fost făcute de la diferite societăţi comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleaşi persoane fizice, au sediul social şi domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate şi care au înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările