O treime dintre elevii din Alba Iulia vor primi burse în 2022. Suma se ridică la aproape 5 milioane de lei

O treime dintre elevii din Alba Iulia vor primi burse în 2022. Suma se ridică la aproape 5 milioane de lei

La Alba Iulia se vor acorda cele mai multe burse din istorie. Foto Pixabay

O treime dintre elevii din clasele V-XII din municipiul Alba Iulia vor primi burse în anul 2022. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi adoptat de Consiliul Local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, numărul şi cuantumul burselor care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Alba Iulia ar urma să crească la cea mai mare valoare acordată vreodată în municipiul reşedinţă de judeţ.
 
Pe ordinea de zi a Şedinţei ordinare a Consiliului local din data de 27 ianuarie 2022 se află proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor şi numărul acestora care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, începând cu semestrul II al anului şcolar 2021 – 2022.
 
Documentul prevede creşterea numărului burselor cu aproximativ 46%, iar a valorii acestora de 2,5 ori, raportat la ceea ce se acordă în acest moment.
 
Astfel, se propune acordarea a 2.310 burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, în valoare totală de 4,92 milioane lei, din care:
- 36 burse de performanţă (valoarea unei burse lunare: 500 lei);
- 1.051 burse de merit (valoarea unei burse lunare: 200 lei);
- 327 burse de studiu  (valoarea unei burse lunare: 150 lei);
- 896 burse de ajutor social (valoarea unei burse lunare: 200 lei).
 
Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de viceprimarul Marius Filimon şi de consilierul local Cornel Sandu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările