La Blaj curăţenia a ajuns la un alt nivel. Primăria a cumpărat un utilaj pentru a stropi străzile cu odorizant

La Blaj curăţenia a ajuns la un alt nivel. Primăria a cumpărat un utilaj pentru a stropi străzile cu odorizant

Primăria Blaj a achiziţionat un utilaj cu ajutorul căruia va stropi cu odorizant străzile din oraş, municipiul din Alba fiind printre primele localităţi urbane din România care face o astfel de igienizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru început stropirea străzilor cu odorizant, în zilele cele mai călduroase, se va face cu preponderenţă în zona centrală a oraşului, însă administraţia blăjeană intenţionează să extindă acest program pe toate străzile din municipiu. 
 
Dotarea cu un autovehicul multifuncţional MAN prevăzut cu instalaţie de spălat/stropit carosabil şi udat spaţii verzi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat în ultimii doi ani, în cadrul căruia au fost cumpărate, până acum, maşini şi utilaje de igienizare în valoare de peste 1,4 milioane lei. Pe lângă autovehiculul multifuncţional MAN şi instalaţia de spălat/stropit carosabil şi udat spaţii verzi, au fost achiziţionate, în perioada 2018-2019, o măturătoare stradală Comac, un sacrificator Honda, un tractor de tuns gazon Grillo, un tocător de vegetaţie, trei refulatoare de frunze Husqvarna şi două maşini de tuns gazon Husqvarna.
 
 
„Toate eforturile pe care le depunem în acest sens vizează creşterea calităţii vieţii în oraşul nostru. Activitatea de curăţire şi de igienizare a străzilor din municipiu reprezintă doar o etapă în drumul spre atingerea obiectivului principal al comunităţii,  Blaj - oraş european”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar. 
 
   
Investiţiile în utilaje de igienizare şi întreţinere pentru domeniul public nu se opresc aici. În perioada următoare vor fi achiziţionate o maşină aspirator de tip Comac - un astfel de utilaj, cumpărat în 2017, a dat rezultate excepţionale, un vehicul utilitar municipal de tip mediu - pentru parcuri, trotuare şi alei, iar pentru Câmpia Libertăţii este prevăzută cumpărarea unui tractor de tuns gazonul tip Grillo, investiţia totală fiind de aproximativ 175.000 euro. 
 
Autorităţile locale spun că toate aceste dotări vor asigura baza materială necesară pentru ca municipiul Blaj să fie unul dintre cele mai curate oraşe din România, în care locuitorii şi vizitatorii să se bucure de un ambient estetic şi reconfortant.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: