FOTO Cum mulţumesc elevii de la şcoala gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia celor care se luptă cu coronavirusul

FOTO Cum mulţumesc elevii de la şcoala gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia celor care se luptă cu coronavirusul

Copiii şi-au exprimat mulţumirea prin intermediul desenelor pe care le-au făcut

MULŢUMESC - este mesajul pe care elevii Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia s-au gândit să îl adreseze celor care se află, zilele acestea, în prima linie a luptei împotriva virusului care a îngenuncheat o lume întreagă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dincolo de toate lecţiile online şi pentru a mai colora zilele triste ale oraşului, elevii Şcolii “Avram Iancu” au răspuns iniţiativei lansate de Maria Badale, psiholog şcolar, de a se alătura campaniei #TOATĂŞCOALAMULŢUMEŞTE#. 
 
Invitaţia lansată copiilor de către cadrele didactice a fost de a realiza un afiş, de acasă, prin care să îşi exprime mulţumirea, recunoştinţa, respectul şi susţinerea faţă de medici, asistenţi medicali, farmacişti, poliţişti, jandarmi, faţă de angajaţii din instituţiile publice, din alimentaţie şi transporturi.
 
Desenele copiilor au fost trimise învăţătorilor şi profesorilor diriginţi prin intermediul reţelelor sociale, constituind o expoziţie virtuală. În funcţie de creativitatea fiecărui copil, mesajele apar, cel mai frecvent, în jurul unui curcubeu care simbolizează speranţa şi încrederea că totul va fi bine. Cu inspiraţie, autentici şi exersându-şi astfel talentul, copiii au afişat mesajele lor la ferestre, pe balcoane şi pe paginile lor de socializare, în încercarea de a le câştiga zâmbetele celor aflaţi acum la datorie.
 
 
”Dincolo de toate lecţiile digitale, în ultimele zile, copiii aceştia minunaţi au învăţat, cu responsabilitate şi inocenţă, de acasă,  atitudini despre recunoştinţă, despre apreciere, despre simpatie şi empatie, despre curaj şi tărie de caracter, despre credinţă şi speranţă, despre iubire şi dăruire’’, a transmis doamna Maria Badale, psiholog şcolar.
 
 
Proiectul intitulat sugestiv #TOATĂŞCOALAMULŢUMEŞTE# a pornit de la o idee simplă de implicare civică propusă elevilor de clasa a VII-a ca activitate de învăţare de acasă pentru disciplina educaţie socială,  proiect care ulterior s-a transformat într-o amplă campanie de susţinere a celor din linia întâi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: