FOTO Încă un proiect ”SF” la Ciugud. Cum va arăta noua şcoală generală ce va fi construită în comună

FOTO Încă un proiect ”SF” la Ciugud. Cum va arăta noua şcoală generală ce va fi construită în comună

Imaginea noii şcoli generale din Ciugud

Primăria Ciugud a lansat în dezbatere proiectul noii şcoli care ar urma să fie construită în următorii ani. Proiectul este unul inovator pentru mediul rural din România

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua şcoală va îmbina educaţia, cultura, sportul şi va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie şi spre viitor, oferind condiţii şi pentru a pregăti copiii pentru viaţă, a transmis marţi primarul Gheorghe Damian. 

Pe lângă clădirea propriu-zisă a şcolii, vor exista şi terenuri de tenis, un teren de fostbal şi o pistă de atletism.
 
„Acesta este un proiect important pentru următorii ani pe care îl lansăm oficial în dezbatere în mica noastră comunitate. De ce este nevoie de o nouă şcoală? După ce am construit prima şcoală smart din mediul rural din România, copiii noştri, care studiau până acum în şcolile de la oraş, se întorc acasă. Astfel, dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales şcoala smart ajunge acum la aproape 160.
 
Suntem atât de fericiţi că şcoala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanţare (europene şi private ) pentru o nouă şcoală, mai mare, mai frumoasă şi care să demonstreze că nu lăsăm să piară şcoala de la ţară! Păstrăm şi vechea şcoală pe care visăm să o facem un centru educaţional de tip after school şi pentru cultivarea aptitudinilor copiilor. Vrem să construim o şcoală care să fie în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie şi spre viitor, dar care să ofere condiţii şi pentru a pregăti copiii pentru viaţă.
 
 
Avem curajul să vorbim despre tot ceea ce înseamnă inteligenţa multiplă, de la inteligenţa logică până la inteligenţa emoţională. Avem curajul să facem o şcoală multifuncţională care să îmbine educaţia, cultura, sportul şi sănătate într-un mix perfect. Avem curajul să ne stabilim ca ţintă nu note şi învăţare mecanică, ci fericirea şi pregătirea pentru viaţă a copiilor noştri.
 
 
Ştim că poate va fi cel mai greu proiect al administraţiei de la Ciugud şi poate mulţi vor spune că e «Ciugud to be true», dar ne încăpăţânăm să îl transformăm în realitate. La Ciugud noi am înţeles de mult cuvintele lui Spiru Haret: <Cum arată astăzi şcoala va arăta mâine ţara>”, a transmis marţi, pe pagina de Facebook, primarul Gheorghe Damian.

La şcoala actuală din Ciugud, modernizată recent cu 1 miliond de euro de către administraţia locală, învaţă 130 de copii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările