Şeful IŞJ Alba demisionează din funcţie. Cornel Sandu candidează în alegerile locale

Şeful IŞJ Alba demisionează din funcţie. Cornel Sandu candidează în alegerile locale

Cornel Sandu

Şeful Inspectaratului Şcolar Judeţean Alba va demisiona din funcţie după ce prefectul Dan Simedru a invocat candidatura acestuia în alegerile locale. Prefectul a spus că a avut discuţii cu toţi directorii de instituţii care sunt implicaţi în campania electorală.

În această situaţie se află şedul IŞJ Alba Cornel Sandu şi cei doi adjuncţi ai acestuia, Marcel Stan şi Ioana Crâsnic, directorul Direcţiei Silvice Mihai Morar şi directorul Direcţiei de Poştă, Gheorghe Albu. Aceştia candidează la Consiliul Judeţean sau la Consiliul Local Alba Iulia.

„Le-am cerut să respecte legea şi să fie fair play şi de bună credinţă. Am avut discuţii cu fiecare şi le-am cerut să nu se mai implice în campanie. Am cerut serviciului de specialitate din Prefectură să îi identifice pe toţi cei aflaţi în această situaţie şi nu s-au anunţat. Cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean mi-au spus că vor demisiona la începutul acestei săptămâni“, a precizat prefectul Dan Simedru.

Decizia privind demisia a fost confirmată, luni, doar de Cornel Sandu, care a spus că renunţă la post din motive personale şi nu ca urmare a discuţiei cu prefectul judeţului. Marcel Stan a evitat să se pronunţe, în timp ce Ioana Crâsnic a susţinut că nu va demisiona. Sandu este pe un loc eligibil la Consiliul Local, iar Marcel Stan ocupă o poziţie similară pe lista PDL de la Consiliul Judeţean. Ioana Crâsnic este pe un loc neeligibil la Consiliul Local.

Despre întâlnirea cu Mihai Morar de la Direcţia Silvică, Dan Simedru a spus că acesta a invocat faptul că şi-a luat concediu şi că va comunica o decizie finală după ce se va consulta cu conducerea Romsilva la nivel naţional. „I-am cerut să aibă onoare cu atât mai mult cu cât listele de la consiliile locale sunt pline de pădurari“, a completat prefectul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: