„Mişcarea face bine“: Concursuri sportive şi clase gratuite de fitness, timp de 12 ore, în Parcul Tineretului, la „Cea mai mare oră de sport“ VIDEO

„Mişcarea face bine“: Concursuri sportive şi clase gratuite de fitness, timp de 12 ore, în Parcul Tineretului, la „Cea mai mare oră de sport“ VIDEO

Evenimentul „Cea mai mare oră de sport“ se află la ediţia a şaptea

Sâmbătă, 17 iunie 2017, Parcul Tineretului din Bucureşti va fi gazda celei de-a şaptea ediţii „Cea mai mare oră de sport“, un eveniment parte a campaniei naţionale „Mişcarea face bine“, în cadrul căreia iubitorii mişcării în aer liber pot lua parte la clase gratuite de fitness, jocuri de fotbal, handball, tenis de masă, un concurs de ştafetă de alergare pe 100 de metri şi multe altele.

Anul acesta, „Cea mai mare oră de sport“ oferă şi mai multe experienţe noi pentru iubitorii mişcării în aer liber sau pentru cei care doresc să descopere beneficiile ei. Steel Programs, Kick Box, Fight Klub Khai Bo, Functional Training, Crossfit, Kangoo Jumps, Super Jump, Pole Dancing şi Street Dance sunt doar câteva dintre clasele pe care instructori naţionali şi internaţionali le vor susţine în timpul celor 12 ore pline de activităţi, voie bună şi energie. 

Cea mai oră de sport îşi va deschide porţile la 9 dimineaţa şi, timp de 12 ore,  va oferi:

  • Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni traineri din ţară şi de peste hotare: Kick Box, Steel Programs, Kangoo Jumps, Fight Klub Khai Bo, Functional Training, Crossfit, Boot Camp, Super Jump, Pole Dancing, Street Dance;
  • Ştafetă de alergare pe 100m timp de 12 ore, eveniment 100% caritabil;
  • FreeWheel, fotbal, handbal şi tenis de masă.
 

Cea mai mare oră de sport – clase de fitness

Pe parcursul celor 12 ore vor funcţiona şi clase de cycling (biciclete staţionare), antrenamente funcţionale, analize posturale şi screening-uri de depistare a sindromului de moarte subită cardiacă oferite de BTL România, singurii din lume ce deţin echipamente specializate. 

De asemenea, reprezentanţii de la Crucea Roşie Română vor face demonstraţii de resuscitare pe manechine adult, copil şi bebeluş, vor oferi sfaturi despre acordarea primului ajutor şi vor măsura tensiunea arterială persoanelor interesate.  

Intrarea la toate aceste activităţi este gratuită. În plus, participanţii la clase pot câştiga şi numeroase premii sportive, suplimente nutritive şi alte cadouri oferite de partenerii evenimentului.

Programul complet este afişat pe miscareafacebine.ro/clase, platforma de informare a campaniei.

Cea mai mare ştafetă de alergare pe 100m în 12 ore

După succesul înregistrat anul trecut, unde unde 926 de alergători de toate vârstele au contribuit la obţinerea unui nou record mondial pentru „Cei mai mulţi oameni care au alergat 100 de metri într-o ştafetă de 12 ore (outdoor)“, omologat de World Record Academy, anul acesta organizatorii şi-au propus să doboare recordul din 2016.

Astfel, în cadrul caravanei „Mişcarea face bine“ din 17 iunie sunt aşteptate să alerge şi să îşi testeze limitele pe distanţa de 100m viteza peste 1000 de persoane. Fluierul va anunţa startul la ora 9:00 şi tot fluierul va suna finish-ul la ora 21:00. 

În ştafetă se poate înscrie oricine, indiferent de vârstă (vârsta minimă recomandată este 14 ani). Cursa va fi una cronometrată cu cipuri electronice, iar fiecare participant va primi un kit de concurs alcătuit din tricoul oficial şi din numărul de concurs. Înscrierile vor fi făcute doar la faţa locului.

Mai mult, pentru fiecare participant care se va înscrie şi va alerga 100m, Fundaţia Telekom Romania va dona 1 Euro către cauza caritabilă a evenimentului. Anul acesta, Fundaţia Telekom Romania, în parteneriat cu Crucea Roşie, a ales să susţină persoanele fără venituri (bătrâni, familii cu mulţi copii, persoane cu dizabilităţi) din judeţul Giurgiu. 

Totodată, participanţii vor putea juca fotbal, handbal sau tenis de masă în zonele special amenajate. Vor fi invitaţi de către partenerii FreeWheel la un drive test cu hoverboard-ul. Vor fi organizate mici concursuri, iar cei mai buni vor fi răsplatiţi cu premii sportive.

Cea mai mare oră de sport este un festival de sport şi de sănătate, parte a campaniei „Mişcarea face bine“, powered by Dolce Sport şi pus în scenă de SmartAtletic şi de GetFit.

După Bucureşti, al doilea eveniment “Cea mai mare oră de sport” din cadrul ediţiei din acest an va avea loc la Braşov, pe 8 iulie, iar cel de-al treilea la Mamaia, pe 29 iulie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: