Mamă şi fiică, reginele dulciurilor la Târgul de Crăciun din Capitală: „Facem turtă dulce în casă din 1947” REPORTAJ

Mamă şi fiică, reginele dulciurilor la Târgul de Crăciun din Capitală: „Facem turtă dulce în casă din 1947” REPORTAJ

FOTO Sever Gheorghe

Prăjitura Greta Garbo, turtă dulce preparată de o familie după reţete transmise de patru generaţii, ciocolată turnată în cele mai ciudate forme, delicatese culinare şi produse specifice sărbătorilor – toate sunt atracţiile Bucharest Christmas Market sau, mai simplu, Târgul de Crăciun Bucureşti, deschis până pe 26 decembrie în Piaţa Universităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lume puţină în prima zi a târgului, poate şi din cauza faptului că intrarea se face contra-cost. Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază însă de acces gratuit. Ca peste tot, şi aici este necesar certificatul verde.

„Nu este scump în vremurile astea, mai ales că trebuie descurajată îmbulzeala şi păstrate regulile sanitare”, spune Andreea cu sacoşa plină deja de turtă dulce cumpărată de la târg. Elisabeta Onu din Piteşti are 66 de ani şi de patru generaţii, familia ei produce turtă dulce în toate formele şi culorile. „Bunica soţului meu a strâns mai multe reţete de făcut turtă dulce cu ingredinete naturale. Le-a învăţat de la turcii şi albanezii care aveau un târg în autogara din Piteşti”, spune femeia care a venit la târg cu fata ei, Gabriela.

Citeşte mai mult pe Click!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările