Etapele şi materialele necesare pentru  confecţionarea unei măşti de protecţie VIDEO

Etapele şi materialele necesare pentru  confecţionarea unei măşti de protecţie VIDEO

Mască protecţie

Cum măştile de protecţie lipsesc din farmacii, o soluţie poate fi confecţionarea acestora acasă. Cu un grad de dificultate redus, fabricarea măştii de protective nu trebuie să dureze mai mult de 10 -15 minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Masca medicală este un instrument utilizat pentru prevenirea transmiterii infecţiilor prin limitarea răspândirii germenilor. Când cineva vorbeşte, tuşeşte sau strănută se eliberează în aer mici picături cu agenţi patogeni care pot infecta persoanele din jur.

Cum măştile de protecţie lipsesc din farmacii, o soluţie poate fi confecţionarea acestora acasă. Cu un grad de dificultate redus, fabricarea măştii de protective nu trebuie să dureze mai mult de 10 -15 minute. Aveţi nevoie de o bucată de ţesătură.

Materiale necesare:

  • Foarfece
  • bucată de ţesătură
  • Aţă
  • Elastic (pentru cască)
  • maşină de cusut

Mod de lucru:

În primul rând, tăiaţi ţesătura într-o formă dreptunghiulară (20 X 17cm).

Îndoiţi şi coaseţi marginile, apoi faceţi pliuri, astfel încât masca să poată fi extinsă.

Coaseţi elasticul (15 cm) pe fiecare parte pentru a ţine masca.

Înainte de a fi purtată, spălaţi şi călcaţi mssca pentru a vă asigura că este curatăşi poate fi purtată.

Aceste măşti pot fi utilizate pentru a împiedica inspirarea prafului sau atingerea zonei din jurul gurii cu mâinile, dar nu asigură protecţia împotriva Covid 19. Măştile chirurgicale din comerţ sunt confecţionate dintr-un material fabricat prin presare, iar firele nu sunt ţesute ori tricotate.

Conform unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, măştile de protecţie confecţionate acasă, spre deosebire de cele chirurgicale din comerţ, ajung să filtreze aproximativ jumătate dintre particulele şi virusurile din aer. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: