Cum să începi o conversaţie reuşită cu o persoană necunoscută: învaţă să adresezi întrebările potrivite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să începi o conversaţie reuşită cu un străin. FOTO 123RF
Cum să începi o conversaţie reuşită cu un străin. FOTO 123RF

Pentru mulţi oameni începerea unei conversaţii cu o persoană străină este o adevărată aventură. Pentru o mai bună conexiune cu oamenii din jur, învăţaţi să aplicaţi câteva tehnici simple care vă garantează succesul unei conversaţii reuşite.

Atunci când vreţi să începeţi o conversaţie cu o persoană necunoscută, faceţi tot posibilul să construiţi un subiect pozitiv. Oamenii interacţionează destul de greu cu străinii, fiindu-le dificil la început să fie ei înşişi, scrie quora.com  Amintiţi-vă că energia pe care o transmiteţi persoanei din faţa voastră stă la baza consolidării relaţiei. Dacă transmiteţi pozitivitate şi familiaritate, veţi primi acelaşi răspuns.

Începe cu un zâmbet

Prima impresie este extrem de importantă. Cealaltă persoană trebuie să se simtă în largul ei pentru a crea o conexiune. Când zâmbiţi veţi părea mai prietenoşi, iar interlocutorul va fi mai deschis spre o conversaţie.  

Nu uita numele interlocutorului

Dacă deja aţi făcut cunoştinţă, aveţi grijă să nu uiţi numele interlocutorului. Repetaţi pur şi simplu numele în minte până sunteţi sigur că l-aţi reţinut. Rostiţi numele atunci când este cazul, pentru a-i câştiga mai uşor încrederea. Acest lucru îi va demonstra că este o persoană importantă, motiv pentru care i-ai reţinut numele.

Deschide subiecte care să le permită să vorbească despre ei

Oamenilor le place să vorbească despre ei înşişi. Puneţi întrebări despre interesele, obiectivele sau cariera interlocutorului. Amintiţi-vă să ascultaţi în mod activ. Oamenilor le place să ştie că sunt ascultaţi cu atenţie.

Adresează întrebările potrivite

Nu puneţi întrebări la care să răspundă cu „da“ sau „nu“. Pentru a păstra o conversaţie deschisă, puneţi întrebări care permit răspunsuri detaliate. Puteţi începe cu: „Ce vă place de obicei să faceţi la sfârşit de săptămână?“ sau „Cum e să lucrezi pentru acel tip de companie?“.

Faceţi schimb de contacte

Înainte de a încheia conversaţia, amintiţi-vă să faceţi schimb de contacte (numere de telefon, Facebook sau e-mail). Nu uitaţi să îi sugeraţi interlocutorului că v-a făcut plăcere să discuţi cu el şi că speraţi să interacţionaţi şi pe viitor. Acest lucru ajută la solidificarea relaţiei. Stabilirea unei puternice conexiuni cu oamenii este esenţială în construirea unei relaţii puternice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite