Astenia de primăvară. Simptomele care te trimit la medic

Astenia de primăvară. Simptomele care te trimit la medic

Astenia de primăvară. Simptomele care te trimit la medic

Astenia de primăvară vine cu un cumul de stări fiziologice, precum senzaţia de oboseală, slăbiciune fizică, depresie, lipsa poftei de mâncare, dificultăţi de concentrare, pe care le resimt atât persoanele sănătoase, cât şi la cele care au asociată o altă patologie. Deşi nu este o boală, aceasta poate avea consecinţe periculoase, putând să ducă la depresie, susţin specialiştii.

Astenia de primăvară - simptome

 
La începutul primăverii, oricât ne bucurăm de temperaturile crescute şi atmosfera călduroasă, un lucru mai greu de evitat este „astenia de primăvară”.
 
O afecţiune cât se poate de reală, astenia este definită de starea de epuizare şi oboseală a organismului cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se alătură stări de melancolie şi, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
 
Trecerea de la un anotimp la altul poate să nu fie resimţită de cei care sunt în permanenţă activi din punct de vedere fizic şi de persoanele viguroase, care nu au probleme de sănătate. Sedentarii însă, care lucrează în interior, la birou, vor resimţi oboseala şi slăbiciunea fizică.
 
Totodată, femeile unt mai predispuse la astenie, comparativ cu bărbaţii, pentru că au o vulnerabilitate fizică şi emoţională mai mare. 
 
  • "Dacă astenia este ignorată, iar simptomele ei se prelungesc şi cresc în intensitate, putem vorbi despre o depresie. La rândul ei, aceasta poate fi uşoară, medie sau severă, atunci când sunt prezente gânduri de suicid. Lucrurile devin, aşadar, ceva mai complicate şi necesită ajutor din partea unui specialist", a declarat dr. Andreea Nester, medic specialist psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: