Cum să-ţi alegi cerceii în funcţie de forma feţei

Cum să-ţi alegi cerceii în funcţie de forma feţei

Dacă ai faţa ovală, asemenea actriţei Angelina Jolie, poţi purta aproape orice formă de cercei: rotunzi, lungi, tortiţe, cerceii geometrici sau o pereche finuţă de cerceluşi cu şurub FOTO: Reuters

Micile detalii pot face diferenţa atunci când o femeie îşi doreşte să arate ca scoasă din cutie. Atunci când sunt aleşi în mod corect, cercerii scot în evidenţă calităţile fizice ale posesoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ţinută perfectă nu este completă fără accesoriile potrivite, iar ceea ce alegem să purtăm ne poate pune în valoare sau ne poate dezavantaja. Specialiştii atelierului de bijuterii Crystal Fashion ne-au oferit câteva sfaturi pentru doamnele şi domnişoarele dornice să afle care sunt cerceii potriviţi cu forma feţei, culoarea tenului şi tunsoare.

Dacă ai faţa rotundă

Trăsăturile îţi vor fi armonios încadrate de cercei lungi, angulari sau subţiri, astfel încât sa-ţi alungească trăsăturile. O bună alegere sunt şi cerceii rectangulari, pătraţi şi, în general, cei cu unghiuri drepte, aşa încât să creezi echilibru vizual. Întotdeauan ai grijă să alegi o pereche de cercei care sunt mai mult lungi decât laţi. 

Dacă eşti corpolentă şi ai gâtul scurt

Ţi se potrivesc de minune cerceii cu sistem de închidere direct pe lobul urechii, dar ai grijă ca modelul ales să fie neapărat lunguieţ, nu rotund sau lat. La capitolul „de evitat“ trece pe listă cerceii mici cu şurub, pe cei mari, rotunzi, dar şi cerceii voluminoşi, care nu fac altceva decât să evidenţieze rotunjimea feţei tale.

Dacă ai faţa pătrata

Cel mai bine ţi se potrivesc cerceii cu linii delicate, curbate. Modelele rotunde, în formă de lacrimă sau de floare cu petale rotunjite, funcţionează de minune deoarece îţi îndulcesc liniile feţei. La fel se întâmplă şi dacă porţi cercei în formă de cerc sau alungiţi, ovali. Evită în schimb cerceii cu unghiuri ascuţite sau pe cei care se aseamănă cu un pătrat, căci accentuează şi mai mult maxilarul. Dacă figura ta este mai degrabă dreptunghiulară, evită modele lungi, care atârnă spre baza gâtului şi care vor scoate şi mai mult în evidenţă alungirea feţei.

Actriţa şi prezentatoarea Irina Mohora

Dacă ai faţa ovală

Atunci eşti norocoasă, căci poţi purta aproape orice model de cercei. Ai grijă, însa, şi alege-i pe cei care sunt proporţionali cu mărimea feţei (de exemplu, dacă ai faţa mică, alege nişte cercei mai micuţi). La fel şi dacă eşti o persoana slabuţă, minionă  sau ai părul tuns scurt. Celor cu faţa ovală li se potrivesc şi cerceii rotunzi, lungi, tortiţele, cerceii în formă geometrică sau o pereche finuţă de cerceluşi cu şurub.

Prezentatoarea Alexandra Bădoi

Dacă ai faţa în formă de inimă

Înseamnă că fruntea ta este mai lată, pomeţii sunt bine evidenţiaţi, iar bărbia este mică. Acest tip de figură este încadrată cel mai bine de cercei în formă piramidală, mai laţi la bază (vor adăuga volum în partea de jos a feţei), dar şi de modele rotunjite. Cerceii tip candelabru, ovali sau cei în formă de lacrimă îţi vor face fruntea să pară mai îngustă şi bărbia mai lată. 

Dacă ai, în plus, gâtul lung, esti ceva mai corpolentă sau ai părul bogat, atunci vei fi avantajată de cerceii candelabru şi de cerceii voluminoşi, care să umple spaţiul dintre bărbie şi umeri. Evită cerceii cu formă de inimă, cerceii tip butoni sau orice model care se îngustează în partea de jos.

Pe lângă forma feţei, ia în considerare e să alegi cercei în culori deschişi nuanţa pielii. Astfel, dacă ai pielea deschisă la culoare, esti blondă natural sau tenul tău este palid, atunci ideal este să alegi cercei în culori deschise, astfel încât să nu creeze un contrast deranjant, ci o armonie vizuală. Orientează-te către cristale în culori deschise sau combinaţii de nuanţe pal (roz, bleu, aquamarine etc.). Evită întotdeauna culorile intense, ca roşu, albastru  sau verde intens.

Dacă din contră, eşti brunetă sau ai tenul măsliniu, atunci îţi vor veni de minune cerceii realizaţi din cristale în nunaţe intense, care să dea o pată de culoare înfăţişării tale. Alege bijuteriile din cristale roşii, emerald sau chiar negru. 

FOTO Inelul de logodnă al lui Grace Kelly şi broşa Ducesei de Windsor, în cea mai mare expoziţie a casei Cartier

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările