Datorită calităţii ridicate a blănurilor, astfel de articole de îmbrăcăminte au cunoscut o creştere moderată în ceea ce priveşte vânzările.

Consumatorii sunt foarte exigenţi când vine vorba de a cumpăra articole din blană şi de aceea producătorii s-au adaptat obiceiurilor şi preferinţelor acestora, având şi o bună cunoaştere a circuitelor de distribuţie. Magazinele reuşesc să aibă succes cu vânzările pentru că produsele comercializate ies în evidenţă prin:

  • design-ul deosebit
  • calitatea superioară
  • marca
  • dar şi preţul atractiv.


În sezonul rece al acestui an sunt la modă articolele de îmbrăcăminte realizate din dantelă şi blănuri în diferite nuanţe, rochiile lungi, elegante, cu inserţii promiţătoare, dar şi rochiile din catifea, cu accesorii delicate. Rochiile de seară trebuie să fie în nuanţe de culori intense, bogate, de albastru-închis, verde, bordo, negru, purtate cu o blană naturală. Dacă alegi catifeaua în niciun caz nu vei arăta de modă veche, mai ales dacă designul este deosebit iar decolteul seducător.

Mulţi designeri internaţionali recomandă blana ca material pentru rochii. De exemplu o nouă tendinţă în moda acestui an este rochia cu inserţii din blană, sau chiar rochia care are toată partea de jos realizată din blană – ca şi cum baza (fusta) sau doar terminaţia (tivul) ar fi confecţionate din blană.

În această toamnă, la rochii se pot purta accesorii din blană, care pot fi de forma unor gulere, cape, fulare din blană prinse frumos în jurul gâtului, sau aruncate doar pe un umăr şi fixate în cureaua din piele care este ataşată rochiei în talie.

Modelele de haine din blană pentru toamna-iarna anului 2017-2018 cuprind o varietate de stiluri impresionante şi culori neutre sau aprinse. Se remarcă blănurile naturale, mai ales hainele din blană de nurcă deşi sunt mai scumpe şi mai sofisticate. Astfel de articole din blană au o strălucire şi o eleganţă aparte, sunt produse de lux, care ies în evidenţă indiferent de ocazie, fie că sunt în culori deschise sau întunecate.

Dacă tot ne referim la tendinţele modei, trebuie să amintim şi de faptul că produsele din blană nu se realizează oricum, materialele sunt prelucrate prin tehnologii noi, de ultimă generaţie, obţinându-se articole din blană la standarde de înaltă calitate şi cu un design unic, deosebit. Se poartă culorile de gri, maroniu, grafit, bej, negru, dar şi alte nuanţe mai spectaculare – mov, vernil, gri, albastru - care demonstrează creativitatea şi talentul designerilor.

Foarte apreciate sunt şi blănurile naturale din miel merinos, din piele nappa de miel, blănurile din vulpe roşie, raton sau vulpe polară, dar şi alte variante de blănuri (dar care nu provin de la specii de animale aflate pe cale de dispariţie).

În sezonul rece se poartă blănurile în formă de A cu mâneci largi, blănurile clasice drepte, blănurile poncho, blănurile lungi strânse cu centură din piele sau din blană în talie, blănurile cu o linie tip lalea, blănuri cu guler scurt în stil Coco Chanel, blănurile trapezoidale şi semi-trapezoidale, blănurile cu glugă, blănurile cu gulerul din alt tip de blană în diferite culori, blănurile cu mâneci ¾, blănurile evazate lungi sau de lungime medie şi altele. Astfel de blănuri naturale sunt comercializate în magazinele online de pe Internet, cum sunt de exemplu articolele de haine de blană de pe Vesa.ro.

Sunt tot felul de articole din blană – veste, fulare, haine, căciuli, papuci, cape, etc. Cele mai populare dintre acestea în toamna acestui an sunt vestele elegante din blană şi hainele lungi cu un design modern, care sunt călduroase şi confortabile. Pentru iarnă sunt recomandate căciulile din blană, care au modele deosebite, chiar extravagante. De asemenea se poartă şepcile sau beretele din blană şi căciulile tricotate cu moţuri, pomponuri mari sau accesorii din blană.

Foarte amuzante sunt modelele de căciuli supradimensionate din blană care au şi părţile laterale lungi pentru a acoperi urechile şi care arată într-un anume fel, distractiv, inedit. Sunt în trend şi pălăriile cu accesorii din blană care sunt în stilul pălăriilor înalte ale gardienilor britanici, şi care au o cureluşă elegantă din piele care se prinde sub bărbie. Astfel de accesorii sunt deosebite, moderne şi sofisticate.

Designerii folosesc pentru accesoriile pentru cap blănuri naturale dar şi blănuri artificiale de calitate, netede sau nu, în culori întunecate sau luminoase, uneori chiar extravagante sau în stil avangarde, de actualitate.

Nu uita că blana este o îmbrăcăminte deosebită care poate face orice femeie să se simtă specială, cochetă şi elegantă!