Vise erotice explicate: adevărul despre fanteziile din timpul somnului

Vise erotice explicate: adevărul despre fanteziile din timpul somnului

Vise erotice explicate FOTO Arhivă Adevărul

Vise erotice explicate. Scenariile fierbinţi din timpul somnului ne pot pune pe jar, stârnind plăceri mistuitoare, însă pot provoca cu uşurinţă şi stări de confuzie sau sentimente de vinovăţie. Ce înseamnă, de exemplu, când visezi că faci sex cu fostul iubit?

Visele erotice se produc datorită schimbărilor psihologice obişnuite. În timpul ciclului de somn REM (mişcarea rapidă a ochilor), sistemul nervos central se „aprinde”, iar corpul trece prin aceleaşi reacţii fizice care au loc atunci când persoana se excită în starea de veghe. „În timpul REM, ritmul respiraţiei şi fluxul sanguin se accelerează, iar o cantitate mai mare de sânge circulă spre organele genitale. Nu este deloc surprinzător că toate aceste schimbări duc la producerea viselor erotice”, susţine cercetătoarea Kelly Bulkeley. 
 
Antonio Zadra, profesor de psihologie la Universitatea din Montreal, a analizat mai bine de 3.500 de vise şi a descoperit că cel puţin 8% din ele au avut conţinut sexual. Descoperirea bărbatului sugerează că visele erotice au o explicaţie psihologică şi că au legătură directă cu lucrurile la care ne gândim în stare de veghe. Aşadar, dacă ne gândim la sex în timpul zilei, probabil vom visa că facem sex. Totuşi, visele erotice nu depind întotdeauna de dorinţele din starea de veghe. Uneori visele pot simboliza emoţii, sentimente, conflicte interioare şi aşa mai departe.
 

Vise erotice explicate: partenerul face sex cu altcineva 

Infidelitatea este unul dintre cele mai comune scenarii, potrivit cercetătoarei Kelly Bulkeley. Visele în care îţi este ameninţată relaţia, în care partenerul te înşală, ar putea fi încercarea subconştientului tău de a te pregăti pentru cel mai nefericit scenariu. Aceste vise pot reflecta lipsa ta de încredere, faptul că simţi că nu primeşti suficientă atenţie din partea lui, potrivit specialistei în relaţii Gillian Holloway.
 

Vise erotice explicate: sexul cu un fost partener

Visele erotice în care fostul partener se află în centrul acţiunii nu sunt deloc neobişnuite, dar dacă visezi astfel de scenarii nu înseamnă că ai încă sentimente puternice pentru persoana respectivă. De fapt, creierul tău nu face decât să folosească un chip familiar din trecut. „Experienţele noastre anterioare ne formează. Prin urmare, deşi persoana din vis nu mai este în viaţa noastră, este încă o parte din cine suntem”, susţine Bulkeley.  
 

Vise erotice explicate: sexul interzis

Fie că ai parte de o întâlnire pasională cu un străin, fie că faci sex cu o persoană de acelaşi sex sau participi la o orgie, Bulkeley spune că aceste scenarii reflectă dorinţele tale interioare. Într-o cercetare condusă de psihologul Antonio Zandra s-a descoperit că bărbaţii au de două ori mai multe şanse să viseze că au parteneri multipli de sex, în timp ce femeile au mai des fantezii sexuale cu celebrităţi.
 

Vise erotice explicate: decodificarea 

Deşi semnificaţiile simbolurilor comune sunt subiective, iată ce pot semnifica:
 
Sărutul poate fi simbolul acceptării şi al aprobării.
 
Nuditatea reprezintă adesea sentimentul de vulnerabilitate şi poate simboliza expunerea unor părţi din tine pe care ai prefera să le ţii ascunse.
 
Dragostea, dacă te afli într-o relaţie, semnifică fericirea. Dacă eşti singur, romantismul înseamnă că eşti deschis spre noi relaţii de iubire.
 
Atracţia fizică oglindeşte exact ce simţi pentru persoana pe care o visezi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările