De ce crede un sexolog că femeile ar trebui să-şi ceară scuze când mint că au orgasm şi ce părere au bărbaţii despre femeile care mimează orgasmul

De ce crede un sexolog că femeile ar trebui să-şi ceară scuze când mint că au orgasm şi ce părere au bărbaţii despre femeile care mimează orgasmul

Deşi reprezentanţii sexului puternic nu s-ar simţi confortabil să afle că iubita sau soţia mimează orgasmul, 72% din ei au răspuns în cadrul unui sondaj realizat de publicaţia pentru bărbaţi Men’s Health că femeile nu ar trebui să se prefacă niciodată că se simt bine atunci când fac sex. FOTO Arhiva

Femeile mimează orgasmul dintr-o mulţime de motive, iar unul dintre cele mai importante se referă la teama de a nu-i răni orgoliul partenerului. Aproape 80% din femei îşi mint partenerii că au avut orgasm, în timp ce 60% din bărbaţi sunt convinşi că femeia din viaţa lor a mimat cel puţin o dată că orgasmul în timpul unei partide de sex.

Surprinzător, deşi reprezentanţii sexului puternic nu s-ar simţi confortabil să afle că iubita sau soţia mimează orgasmul, 72% din ei au răspuns în cadrul unui sondaj realizat de publicaţia pentru bărbaţi Men’s Health că femeile nu ar trebui să se prefacă niciodată că se simt bine atunci când fac sex.

„Zeci de cercetări realizate în acest sens arată că peste 80% din femei au mimat orgasmul cel puţin o dată în timpul unei relaţii, iar 40% din femei o fac în mod regulat“, a explicat sexologul şi psihologul clinician Kat van Kirk pentru Men’s Health.

La rândul ei, sexologul american Debra Laino arată că femeile care clădesc o relaţie pe minciună, nu vor ajunge să exploreze în cuplu acele lucruri care ar putea cu adevărat să le ajute să atingă orgasmul. De aceea, deşi se poate dovedi o abordare dificilă încă de la începutul relaţiei, este necesar ca într-un cuplu să se discute cât mai sincer despre absenţa orgasmului. Discuţia trebuie purtată cu mult tact şi acest adevăr nu trebuie niciodată să fie aruncat ca un reproş în timpul unei discuţii aprinse, avertizează psihologul clinician Kat van Kirk. 

Femeile ar trebui să-şi asume responsabilitatea propriului orgasm. Absenţa orgasmului nu este ceva pentru care poţi să dai vina numai pe partenerul de viaţă, punctează Kat van Kirk.

Ba chiar, sexologul american Debra Laino precizează că femeia ar trebui să înceapă o discuţie sinceră despre imposibilitatea de a atinge orgasmul şi despre faptul că a ascuns acest lucru timp de ani de zile, cu scuze prezentate partenerului.

Încercaţi să vă convingeţi partenerul că din acel moment veţi fi sincere cu el şi asiguraţi-l că veţi încerca, în măsura în care o va face şi el, să aveţi parte de partide sex din ce în ce mai reuşite şi mai satisăcătoare pentru amândoi. Înainte de toate, ar trebui să-i explicaţi iubitului sau soţului de ce aţi preferat să-i ascundeţi că nu aveţi orgasm. După aceea, încercaţi să-i spuneţi ce anume credeţi că ar putea să vă excite atunci când faceţi dragoste, pentru a vedea în ce măsură puteţi să vă apropiaţi de actul sexual dorit, recomandă sexologul.

Pe de altă parte, atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să realizeze că femeia nu trebuie să ajungă la orgasm cu ocazia fiecărui act sexual. Femeia poate simţi plăcere şi dacă nu atinge climaxul, însă este obligatoriu ca partenerii să fie interesaţi în mod sincer de cât de bine se simte celălalt atunci când fac dragoste, punctează Debra Laino.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările