Cum treci peste o despărţire

Cum treci peste o despărţire

Despărţirea de partener, similară cu sevrajul.

Au fost făcute studii pe tema dificultăţii oamenilor de a se recupera în urma unei despărţiri dureroase. Şi anume foarte aplicat, extrem de profesionist. Păgubitul plângea, cercetătorii îi măsurau activitatea cerebrală prin electrozi puşi pe cap. Ţi-am zis că nu oricum!

Fii antenă!

Subiecţilor li s-au făcut măsurători ale activităţii creierului în două situaţii cu totul diferite. Într-una în care se uitau la o fotografie a fostului partener şi o alta când erau expuşi la un tip de căldură caracterizată de ei drept insuportabilă. Cercetătorii au observat că aceleaşi arii ale creierului erau activate în ambele situaţii. Cu alte cuvinte, creierul răspunde la fel atât la durerea emoţională, cât şi la durerea fizică. 

Să treci peste o despărţire e similar cu vindecarea de o dependenţă

Păgubitul în dragoste e sfâşiat de durere, întocmai ca păgubitul care nu mai are acces la droguri. Ambii au acelaşi tip de durere. Sevrajul de o persoană e la fel ca sevrajul de un drog. Oamenii nu se pot concentra, nu pot dormi ca lumea, nu mai au apetit, sunt anxioşi, letargici, iritabili, plâng, sunt depresivi şi singuratici. 
E mult mai greu să te desprinzi de cineva când ai acces la platformele de social media şi ştii cam tot ce face. Pentru eliminarea riscului de recădere, specialiştii sfătuiesc eliminarea oricăror lucruri care ar putea să le amintească de fosta sau fostul. Mai pe româneşte, „block“ şi „delete“! 

Află alte sfaturi care te ajută să treci peste o despărţire pe clickpentrufemei.ro.

 

5 obstacole care te împiedică să ai o viaţă sexuală fericită

Îl iubeşti, dar e căsătorit...

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările