Secretul celor mai buni mici făcuţi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mititeii sunt un preparat culinar des consumat la noi în ţară, care se pregătesc diferit în funcţie de zonă. Gustul savuros al micilor de casă se datorează atât ingredientelor cât şi modului de preparare.

Ai nevoie de: 500 g carne de porc/oaie tocată, 1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml apă+un cub concentrat, supă de vită/supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căţei usturoi, 1/2 linguriţă pudră de usturoi, 2 linguriţe sare, piper, cimbru.

Carnea de vită trebuie să fie aleasă mai macră, iar cea de porc mai grasă. Prin maşina de tocat se dau şi căţeii de usturoi, apoi se adaugă şi restul ingredientelor. Carnea se transformă într-o pastă omogenă. Pe măsură ce frămânţi, adaugă apa în care ai dizolvat un cub de concentrat de vită sau supă concentrată făcută în casă (a doua varianta e de preferat).După ce obţii o pastă omogenă, acoperă recipientul cu capac sau folie şi lasă-l la frigider pentru patru ore, potrivit retetepractice.ro. Formează apoi micii şi lasă-i pe grătar pentru aproximativ cinci, şase minute, la jar potrivit.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite