Înţepătura albinei (Bienenstich), cea mai gustoasă prăjitură cu migdale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest desert necesită multă răbdare, dar va merita efortul tău, precum şi timpul investit în prepararea sa. Stratul delicios şi lipicios de caramel, precum şi toppingul de migdale vor face prăjitura înţepătura albinei irezistibilă.

Înţepătura albinei (Bienenstich) – Ingrediente
Pentru blat

500 g făină
1 lingură drojdie uscată
130 g zahăr
1 linguriţă sare
350 ml lapte integral
4 ouă
110 g unt, tăiat cubuleţe
unt, pentru tapetat tava

Pentru umplutură

470 ml lapte integral
1 păstaie de vanilie (desfăcută pentru a obţine seminţele)
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
30 g amidon de porumb
1/2 linguriţă sare
360 ml smântână pentru frişcă

Pentru topping

190 g unt, tăiat cubuleţe
100 g zahăr
10 linguri miere
80 ml smântână pentru frişcă
1/2 linguriţă sare
310 g fulgi de migdale

Află cum se prepară înţepătura albinei (Bienenstich) pe clickpoftabuna.ro!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite