Înţepătura albinei (Bienenstich), cea mai gustoasă prăjitură cu migdale
0Acest desert necesită multă răbdare, dar va merita efortul tău, precum şi timpul investit în prepararea sa. Stratul delicios şi lipicios de caramel, precum şi toppingul de migdale vor face prăjitura înţepătura albinei irezistibilă.
Înţepătura albinei (Bienenstich) – Ingrediente
Pentru blat
500 g făină
1 lingură drojdie uscată
130 g zahăr
1 linguriţă sare
350 ml lapte integral
4 ouă
110 g unt, tăiat cubuleţe
unt, pentru tapetat tava
Pentru umplutură
470 ml lapte integral
1 păstaie de vanilie (desfăcută pentru a obţine seminţele)
6 gălbenuşuri
100 g zahăr
30 g amidon de porumb
1/2 linguriţă sare
360 ml smântână pentru frişcă
Pentru topping
190 g unt, tăiat cubuleţe
100 g zahăr
10 linguri miere
80 ml smântână pentru frişcă
1/2 linguriţă sare
310 g fulgi de migdale
Află cum se prepară înţepătura albinei (Bienenstich) pe clickpoftabuna.ro!