Am fost la lansarea frumoasei maşini de lux şi putem spune că este o realizare impresionantă.Wraith are un acoperiş de tip fastback şi are sub capotă cel mai puternic motor din istoria mărcii britanice, un twin-turbo V12 de 633 CP. La toate acestea au fost adăugate şi o mulţime de inovaţii tehnice.
În comparaţie cu celălalt model turbo al Rolls Royce, Ghost-ul, Wraith ajunge mai rapid la 100 km/h (în doar 4,4 secunde). Viteza maximă nu ne-a fost declarată încă.
Oficialii Rolls Royce ne-au declarat că suspensia a fost întărită pentru o mai bună stabilitate, iar direcţia a fost recalibrată pentru un mai bun răspuns simţit din spatele volanului. Cu toate acestea, credem că Wraith va oferi acelaşi feeling de covor fermecat cu care ne-a obişnuit firma engleză.
Am menţionat mai devreme suita de inovaţii tehnice. Dintre acestea, cea mai impresionantă este cutia de viteze automată cu 8 trepte care este controlată prin GPS. Acest tip de transmisie foloseşte date de satelit pentru a preselecta schimbarea de viteză pentru a se folosi cel mai eficient posibil de puterea motorului.
Înăuntrul maşini luxul este desăvârşit, scaunele cu masaj putând fi ajustate în fel şi chip. Interiorul acoperişului are un sistem de lumini cu fibră optică ce imită cerul înstelat, iar materialele folosite şi finisajele sunt cele mai bune cu putinţă.
Preţul pentru a călători cu o astfel de maşină ultraluxoasă este unul destul de mare – 245.000 euro. Dar în comparaţie cu preţurile afişate de unele supercaruri de la Salon este unul destul de mic.