Raliul Moldovei Bacău - promite a fi o ediţie de referinţă

Raliul Moldovei Bacău - promite a fi o ediţie de referinţă

Întrecerea care se va disputa în 15 şi 16 iunie contează ca etapa a patra în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, şi este inclusă în calendarul FIA European Rally Trophy şi FIA Balkan Rally Trophy.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia se va desfăşura pe probele de macadam din vecinătatea oraşelor Bacău, Moineşti şi Comăneşti, şi ne propune o revenire a superspecialei din Oneşti. În acest fel Raliul Moldovei 2018 va face un tur de forţă în cele mai mari oraşe ale judeţului Bacău. În plus, aşa cum au obişnuit în fiecare an, organizatorii vin şi la această ediţie cu o noutate absolută: o probă specială care se va desfăşura în prima zi a raliului în binecunoscuta zonă Trebeş de lângă Bacău. PS Valea Budului va reprezenta cea de a treia probă a fiecărei bucle de vineri şi este o probă specială foarte tehnică, în lungime de aproximativ 10,6 km, cu primii 2 km având porţiuni drepte şi viraje de viteză, iar pe cea de-a doua parte a sa cu foarte multe viraje strânse ce vor pune dificultăţi echipajelor, dar mai ales copiloţilor, care vor avea de făcut o dictare exemplară. Pe lângă această probă specială, prima zi a raliului va avea deja bine-cunoscutele probe Hemeiuş şi Trebeş, iar la final superspeciala desfăşurată în municipiul Oneşti.

Cea de a doua zi şi finalul raliului vor aduce concurenţii în municipiul Moineşti şi în vecinătatea acestuia, pe probele Runcu, Moineşti şi Vermeşti. Ca şi anul trecut PS Vermeşti va fi şi Power Stage, transmisă live la TV. Continuă parteneriatul cu TVR care a început încă de la prima ediţie. Transmisiunea de la Onesti va fi făcută de catre Telekom Sport şi va putea fi vizionată simultan pe TVR3, TVR Iaşi şi Telekom Sport. A doua zi, împreună cu TVR Iaşi este transmisă PS Vermeşti. Noutatea este reprezentată de faptul că se va transmite cea de a doua trecere şi bineînţeles Power Stage. Se ajunge astfel la un cumul de 8 ore de transmisiuni live combinate pe toate posturile TV partenere, un lucru inedit în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Această ediţie a Raliului Moldovei propune şi alte modificări importante, cum ar fi locaţia parcului de service, a secretariatului şi a comandamentului raliului. Toate aceastea vor fi localizate la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău, Calea Doctor Alexandru Şafran 145, la intrarea în municipiul Bacău dinspre Oneşti. Pentru cea de a doua zi a raliului, parcul de service şi secretariatul se vor muta în centrul Moineştiului la Biblioteca Municipală. Tot aici va fi şi finalul raliului, cu festivitatea de premiere ce se va desfăşura în Parcul Băi.

 

citeste totul despre: