Traducătoarea preşedintelui italian, bulversată de discursul lui Trump: SUA şi Italia au o istorie încă din Roma Antică VIDEO

Traducătoarea preşedintelui italian, bulversată de discursul lui Trump: SUA şi Italia au o istorie încă din Roma Antică VIDEO

Comentariile lui Trump au stârnit indignare, dar expresiile traducătoarei italience au atras simpatie

Un moment dintr-o conferinţă ţinută miercuri, la Casa Albă, de Donald Trump împreună cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a stârnit amuzamentul internauţilor atunci când au văzut expresia traducătoarei lui Mattarella la auzul unei replici de-a lui Trump privind bunele relaţii dintre cele două ţări, scrie Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Internauţii s-au amuzat pe seama traducătoarei lui Mattarella care, auzind cum vorbeşte preşedintele SUA despre istoria relaţiilor dintre SUA şi Italia, a afişat diverse expresii faciale.

Una dintre replicile lui Trump care au făcut-o pe aceasta să pară deopotrivă încurcată, dar şi revoltată, a fost cea în care a spus că cele două ţări au o istorie încă din Roma Antică. „Statele Unite şi Italia sunt legate de o moştenire comună culturală şi politică ce datează de acum mii de ani, din Roma Antică“. 

Deşi Trump a fost aspru judecat pentru astfel de vorbe, traducătoarea a atras simpatiile publicului. „Traducătoarea preşedintelui Italian Sergio Mattarella, în timp ce-l ascultă pe Donald Trump, e fiecare dintre noi“, a scris un utilizator pe Twitter.  Altcineva a punctat: „Roma Antică? Vorbeşte serios? Statele Unite au 234 de ani, Roma Antică era acum mii de ani…de acolo «antic㻓.

 

Un fost angajat al administraţiei Obama a scris: „Verificarea faptelor: Statele Unite ale Americii (1776-prezent) nu a avut niciodată legături cu Roma Antică (753 î. Hr- 476 d.Hr)“.

Dar există şi istorici care au venit în apărarea liderului de la Casa Albă, sugerând că preşedintele a făcut referire, de fapt, la tradiţiile culturale, politice şi juridice care inspiră toate naţiunile şi guvernele moderne occidentale, inclusiv SUA.

Un alt subiect care a stârnit discuţii au fost laudele pe care Trump i le-a adus exploratorului Cristofor Columb, vorbind şi despre recenta decizie a Washingtonului de a redenumi sărbătoarea „Ziua lui Columb“ în „Ziua amerindienilor“. „Pentru mine, mereu se va numi Ziua lui Columb. Unor oameni nu le place asta - mie, da“, a declarat Trump.

La rândul său, Mattarella i-a adus laude lui Columb, considerând că navigatorul „a deschis noi orizonturi, a cunoscut şi conectat continente care se ignorau unul pe celălalt. Dart fiind rolul SUA în lume, mi se pare că a făcut o treabă bună atunci“, a spus Mattarella

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: