Franța a salvat 66 de migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii

0
Publicat:

Un număr de 66 de migranţi, printre care femei şi copii, care încercau să traverseze Canalul Mânecii, au fost salvaţi miercuri de autoritățile franceze, notează AFP, scrie AGERPRES.

Franța FOTO: Shutterstock
Franța FOTO: Shutterstock

Miercuri dimineaţa, serviciile de salvare au fost „informate de semaforul de la Dieppe că o ambarcaţiune cu migranţi se află în largul coastelor Dieppe”. O navă a jandarmeriei maritime „a venit în ajutorul ambarcaţiunii, în dificultate, în cursul după-amiezii”.

Echipajul a salvat „66 de naufragiaţi, printre care femei şi copii”, a precizat prefectura maritimă.

Naufragiaţii au fost apoi „debarcaţi în portul Dieppe, unde au primit îngrijiri din partea serviciilor de salvare terestră şi poliţiei de frontieră”. Ei au fost găzduiţi într-o sală de sport.

„Serviciile de stat examinează caz cu caz situaţiile administrative ale migranţilor. Trei persoane au fost deja reţinute de poliţia naţională şi plasate în arestul poliţiei, suspectate de a fi traficanţi de persoane”, a precizat prefectura într-un comunicat.

Între timp, în Regatul Unit, primii migranţi susceptibili de a fi deportaţi în Rwanda au fost arestaţi şi plasaţi în detenţie, a comunicat guvernul britanic, premierul Rishi Sunak salutând un nou pas în aplicarea unei măsuri cheie a politicii sale migratorii.

Guvernul conservator a spus că va pune capăt traversărilor Canalului Mânecii de către migranţii clandestini. Peste 7.500 de persoane au ajuns pe teritoriul britanic la bordul unor ambarcaţiuni de la începutul lui 2024, un record istoric pentru primele patru luni ale anului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite