SUA. Imunologul Anthony Fauci a anunţat când ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta de cel puţin 12 ani

SUA. Imunologul Anthony Fauci a anunţat când ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta de cel puţin 12 ani

Anthony Fauci FOTO EPA-EFE

Copiii americani în vârstă de până la 12 ani urmează „foarte probabil” să fie vaccinaţi la începutul lui 2022, estimează duminică imunologul Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în lupta împotriva COVID-19, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaccinarea copiilor este un subiect fundamental în Statele Unite, pentru că ar putea uşura povara unor milioane de părinţi, ai căror copii continuă să urmeze educaţia la distanţă.

Situaţia diferă foarte mult de la stat la stat şi în funcţie de natura şcolilor - publice, private, religioase -, iar un conflict dur opune autorităţile şi cadrele didactice pe tema redeschiderii şcolilor.

Pentru moment, niciunul dintre cele trei vaccinuri autorizate în Statele Unite - Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson&Johnson - nu se administează copiilor în vârstă de până la 16 ani.

Însă dr. Fauci declară pentru postul NBC că anumite întreprinderi au lansat studii în vederea unei reduceri „treptate” a acestei vârste, în tranşe.

„Nu vrei să te treci dintr-o dată de la 12 la şase luni. Începi să cobori de la 12 ani la nouă ani, apoi de la nouă la şase ani, de la şase ani la doi ani”, declară el.

Având în vedere avansul acestor studii, imunologul, respectat de către americani, preconizează că minorii în vârstă de peste 12 ani urmează să fie imunizaţi cel mai devreme către sfârşitul anului, „dar foarte probabil, în primul trimestru din 2022”.

Liceeni, în schimb, ar urma să fie vaccinaţi încă din „această toamnă”.

„Nu sunt sigur că se va întâmpla chiar în ziua începerii anului şcolar, dar cam pe acolo”, a apreciat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările