Poliţia americană încetează să mai folosească agenţi călare după difuzarea unor imagini umilitoare cu imigranţi haitieni FOTO

Poliţia americană încetează să mai folosească agenţi călare după difuzarea unor imagini umilitoare cu imigranţi haitieni FOTO

Agenti de poliţie de frontieră din Statelor Unite călare încearcă să opreasca migrantii haitieni să intre într-o tabără pe malurile Rio Grande in Del Rio Texas pe 19 septembrie 2021 FOTO AFP / Paul Ratje

Poliţia americană de frontieră urmează să înceteze, temporar, să mai folosească agenţi călare în zona orăşelului Del Rio, în Texas, au anunţat autorităţile, după difuzarea unor fotografii care surprind ceea ce a fost denunţat drept un tratament umilitor la care au fost supuşi imigranţi haitieni care încearcă să intre în Statele Unite din Mexic, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul american al Securităţii Interne Alejandro Mayorkas ”i-a anunţat pe conducătorii organizaţiilor de apărarea drepturilor civice că nu vom mai folosi cai la Del Rio”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. 

Această măsură este luată ”în mod temporar”, a subliniat un purtător de cuvânt al Departamentului Securităţii Interne. 
 
”Vom folosi cu prioritate alte metode de identificare a persoanelor care s-ar putea afla în suferinţă medicală”, a declarat el într-un comunicat. 
 
Într-o imagine realizată duminică de către un fotograf AFP, un grănicer călare îl prinde pe un bărbat de tricou, pe malul Rio Grande, o frontieră naturală între Statele Unite şi Mexic, în apropiere de Del Rio. 
 
În altă imagine, el ţine la distanţă un grup de imigranţi, strunindu-şi calul într-o poziţie ameninţătoare, cu scopul de a-i obliga să se întoarcă din drum către Mexic. 
FOTO AFP / Paul Ratje

Aceste imagini - care au făcut înconjurul lumii - au provocat o emoţie puternică în Statle Unite. 

FOTO AFP / Paul Ratje

Unii văd în ele imigranţi asimilaţi unor vite, alţii evocă rele tratamente la care erau supuşi afroamericanii de către poliţia călare, gardieni de închisoare sau proprietari de sclavi. 

 

 
Biden denunţă fapte „scandaloase” şi anunţă o anchetă
 
Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări vineri că vor exista ”consecinţe” ale acestor fapte ”scandaloase” ale unor grăniceri la frontiera americano-mexicană.
 
”Este scandalos”, a denunţat şeful statului american.
 
”Vă promit, aceşti oaneni vor plăti. va avea loc o anchetă, vor exista consecinţe”, a declarat presei Biden.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările