Joe Biden l-ar putea nominaliza la şefia CIA pe Tom Donilon, fostul consilier de securitate al lui Obama

Joe Biden l-ar putea nominaliza la şefia CIA pe Tom Donilon, fostul consilier de securitate al lui Obama

Fostul consilier de securitate în administraţia Obama Tom Donilon ar putea fi nominalizat la şefia CIA FOTO EPA-EFE

Preşedintele ales Joe Biden ar înclina spre fostul consilier de securitate în administraţia Obama şi diplomatul Tom Donilon pentru postul de director CIA, au dezvăluit surse familiare cu situaţia pentru Politico.

Donilon ar fi preferat, dar printre numele din fruntea listei se află şi Michael Morell, fost director în exerciţiu al CIA.
 
Amândoi sunt candidaţi cu vastă experienţă şi familiarizaţi cu structurile birocratice de securitate naţională, dar ambii au un bagaj care le-a atras critici.
 
Morell a fost acuzat că a apărat apelul la tortură în CIA, de aceea a atras şi opoziţia unor senatori democraţi influenţi. Donilon are şi el criticii săi spunându-se despre el că este un şef dur care cere multă muncă fără obiective clare.
 
Un alt nume de pe listă este Jeh Johnson, un fost procuror federal, care a fost procuror general în primul mandat Obama. El a încercat fără succes să închidă închisoarea militară de la Guantanamo.
 
Director al serviciilor naţionale a fost nominalizată Avril Haines, o figură respectată în comunitatea de informaţii care ar putea avea un cuvânt de spus în selectarea şefului CIA, potrivit a două surse apropiate procesului de decizie. Una dintre aceste surse a declarat că Haines l-ar prefera pe Morell, întrucât în trecut s-a aflat în subordinea lui Donilon la Consiliul Naţional de securitate.
 
Vicepreşedinte al lui BarackObama timp de opt ani, Joe Biden a colaborat strâns atât cu Tom Donilon, cât şi cu Michael Morell, scrie news.ro. El a nominalizat deja foşti membri ai administraţiei Obama în posturi importante în domeniul securităţii naţionale.
 
Acest post ar putea să fie unul dintre cele mai sensibile din administraţia Biden. Republicanul Donald Trump a acuzat CIA că se află în centrul unui complot menit să dăuneze preşedinţiei sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările