Casa Albă anunţă că Trump examinează sancţiunile impuse Rusiei şi are multe opţiuni

Casa Albă anunţă că Trump examinează sancţiunile
impuse Rusiei şi are multe opţiuni

Preşedintele american Donald Trump FOTO EPA

Donald Trump „examinează“ viitorul sancţiunilor impuse de Statele Unite Rusiei, anunţă Gary Cohn, un consilier economic de la Casa Albă, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum nu avem o poziţie“, a declarat Cohn, întrebat care este actuala poziţie a Washingtonului pe această temă.

Cohn a făcut aceste declaraţii pentru presă, joi, la bordul Air Force One, în timp ce Trump se îndrepta către Taormina (Sicilia, în Italia), unde participă vineri şi sâmbătă la un summit G7, din care fac parte Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.

Liderii Celor Şapte (G7) cel mai industrializate ţări au dat Rusia afară din acest club după ce a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Cohn a spus că se aşteaptă ca Rusia să fie un subiect de discuţie la acest summit de două zile.

Întrebat ce anume examinează Casa Albă în privinţa sancţiunilor, el a răspuns doar că Trump are „multe opţiuni“.

Şeful statului american şi-a început joi ultima parte a primului său turneu internaţional.

Trump şi omologii săi din G7 urmează să discute despre chestiuni internaţionale, problema terorismului, comerţ şi creşterea economică.

Casa Albă se aşteaptă ca ceilalţi lideri din G7 să exercite presiuni asupra lui Trump să menţină SUA în cadrul Acordului de la Paris în lupta împotriva modificărilor climatice.

Trump a declarat că va aştepta până se întoarce la Washington pentru a lua o decizie cu privire la acest acord, semnat de administraţia predecesorului său Barack Obama.

Trump a venit pe insula din sudul Italiei de la Bruxelles, unde a participat joi la un summit NATO şi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările