VIDEO Avocatul lui Trump implică România în scandalul Ucrainagate. Ce a spus Rudy Giuliani despre afacerile lui Joe Biden

VIDEO Avocatul lui Trump implică România în scandalul Ucrainagate. Ce a spus Rudy Giuliani despre afacerile lui Joe Biden

Foto Getty Images

Rudy Giuliani susţine că are informaţii despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. Avocatul personal alui Donald Trump făcut această dezvăluire la Fox News, post TV apropiat de republicani, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte l-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de campanie a lui Joe Biden a scris o scrisoare către Fox News, spunând că Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, n-ar trebui să fie invitat în nicio emisiune pentru că jurnaliştii îi permit să facă declaraţii absurde, nejustificate şi să spună miniciuni sfruntate, potrivit Digi 24.

„Eu nici n-apuc să închei o propoziţie. Sunt contrazis imediat. Ia uitaţi-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraţilor, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Şi ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei ştiu ceva despre care voi nu vorbiţi. Eu am totul aici", a declarat Rudy Giuliani în replică, în direct la Fox News.

"Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Staţi să vedeţi când ajungem la România. Uitaţi ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc şi şi-a bătut joc de Statele Unite", a subliniat Giuliani.

Video (de la minutul 6:11)

Declaraţiile lui Giuliani apar în contextul scandalului Ucrainagate, în urma căruia democraţii au demarat procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump. Ei îl acuză pe liderul de la Casa Albă că i-a cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Procedura de suspendare a preşedintelui  (impeachment) a fost declanşată de democraţii din Camera Reprezentanţilor, ca urmare a acestei conversaţii controversate dintre cei doi şefi de stat. 

Duminică, un al doilea avertizor de integritate a depus o plângere care-l vizează pe preşedintele american Donald Trump. 

Avocatul Mark Zaid a declarat pentru ABC News că şi a doua persoană este un oficial al serviciilor de informaţii şi că au vorbit cu inspectorul general.

Casa Albă nu a comentat informaţia. Preşedintele Trump a respins în mod repetat plângerea iniţială. Nu au fost oferite detalii legate de ceea ce susţine cel de-al doilea avertizor de integritate.

Însă Zaid a spus că acesta are cunoştinţe legate de discuţia telefonică dintre preşedintele ucrainean şi Trump, de pe 25 iulie.

Un cabinet american de avocatură a anunţat, duminică, pe Twitter, că reprezintă mai mulţi avertizori de integritate în legătură cu cazul Ucraina, care face ca Donald Trump să facă obiectul unei proceduri de destituire iniţiată de democraţi, relatează AFP.

Cabinetul apără interesele primului membru al serviciului de informaţii care a semnalat că o convorbire telefonică din 25 iulie dintre Donald Trump şi omologul său ucrainean a avut un conţinut nepotrivit.

“Pot confirma că echipa mea şi cabinetul meu reprezintă mai mulţi avertizori de integritate”, a notat pe Twitter avocatul Andrew Bakaj.

Bakaj a făcut anunţul la scurt timp după ce, la postul ABC, un alt avocat a declarat că încă un avertizor de integritate este pregătit să depună mărturie în cazul Trump – Ucraina. Mark Zaid, care îl reprezintă şi pe primul avertizor de integritate, care a semnalat convorbirea, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete, a afirmat că şi al doilea avertizor este membru al serviciilor de informaţii şi cunoaşte elemente cu privire la convorbirea telefonică din data de 25 iulie.

Potrivit New York Times, al doilea avertizor de integritate se numără printre persoanele chestionate de inspectorul general Michael Atkinson pentru a corobora informaţiile oferite de primul. Însă cel de-al doilea avertizor încă nu a contactat şi nu a fost contactat de comisiile parlamentare care conduc ancheta.

Zilele trecute, liderii democraţi care se ocupă de ancheta Congresului american în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump au transmis un ordin oficial prin care somează Casa Albă să le trimită, până în 18 octombrie, o serie de documente legate de convorbirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Democraţii i-au cerut şi vicepreşedintelui Mike Pence documente care să-i ajute să înţeleagă mai bine condiţiile în care Trump a încercat să facă presiuni asupra omologului său ucrainean pentru a deschide o anchetă împotriva lui Joe Biden şi a fiului acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările