Scandal diplomatic. Statele Unite nu vor mai acorda vize temporar pe teritoriul Rusiei

Scandal diplomatic. Statele Unite nu vor mai acorda vize temporar pe
teritoriul Rusiei

FOTO globalresearch.ca

Serviciul de acordare de vize pentru Statele Unite va fi suspendat temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin, ca răspuns la ultimele sancţiuni americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un anunţ în acest sens a fost făcut luni de Ambasada Statelor Unite în Rusia.

„Din cauza limitei impuse de Guvernul rus asupra numărului personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operaţiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate începând din 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova“, se arată într-un comunicat al diplomaţiei americane.

Practic, de la 1 septembrie, toţi cetăţenii ruşii care vor dori să călătorească în Statele Unitre vor fi nevoiţi să se deplaseze la Moscova pentru vize, întrucât consulatele americane din regiuni nu vor mai efectua respectiva procedură, precizează RIA Novosti.

Ministrul rus de Externe a declarat că nu va răspunde cu acţiuni similare şi a acuzat partea americană că încearcă să-i stârnească pe cetăţenii ruşi împotriva propriilor autorităţi.

„Este o logică foarte cunoscută, o logică a celor care organizează revoluţii de culoare şi o inerţie flagrantă a administraţiei Obama“, a comentat şeful diplomaţiei ruse.

Putin a ordonat Statelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic din Rusia cu 755 de angajaţi până la 1 septembrie, replicând astfel în cazul ultimelor sancţiuni adoptate de americani.

citeste totul despre: