Manifestanţii arestaţi la Moscova au fost eliberaţi condiţionat

Manifestanţii arestaţi la Moscova au fost eliberaţi condiţionat

Toţi opozanţii ruşi arestaţi duminică la Moscova, în timpul unei manifestaţii neautorizate în favoarea respectării libertăţii de adunare, au fost într-adevăr eliberaţi, a confirmat - duminică seara - purtătorul de cuvânt al mişcării de opoziţie Solidarnost, Ilia Iaşin, informaţia difuzată anterior de postul de radio Ecoul Moscovei.

Vladimir Putin a supervizat lucrările de la Soci | vladimir putin

Vladimir Putin a supervizat lucrările de la Soci

Primul ministru rus Vladimir Putin a supervizat mersul lucrărilor de construcţie pentru instalaţiile Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, vizitând aeroportul, terminalul portuar de marfă, noua centură ocolitoare a oraşului şi patinoarele pentru întrecerile de hochei pe gheaţă şi patinaj artistic, transmit agenţiile de presă din Rusia.

Rusia va testa un avion de vânătoare în 2010

Rusia va testa un avion de vânătoare în 2010

La începutul anului 2010 armata rusă va testa un nou model de avion de vânătoare, intercepţie şi bombardament, anunţă joi publicaţia Izvestia, citându-l pe vicepremierul Serghei Ivanov. Caracteristicile tehnice ale noii aeronave de luptă sunt ţinute deocamdată în secret, informează AFP.

Rusia lui Putin a aruncat în aer piaţa petrolieră în plină criză de coronavirus, cu riscul de a detona criza economică globală care se tot anunţa pentru anul acesta, dar care au putea deveni reală, prin suprapunerea multiplelor acţiuni nesăbuite ale unuia sau altuia dintre jucătorii majori.

acum 16 zile · comentarii (72)

Rusia a aruncat în aer alianţa sa de 3 ani cu OPEC, organizaţia statelor producătoare de petrol conduse de Arabia Saudită vineri, atunci când a refuzat nu numai să aprobe o nouă reducere de 1,5 milioane barili de petrol pe zi din producţia de petrol globală, dar nici măcar cu a fost de acord cu tăierea precedentă, ce dura de 3 ani, de 2,1 miliarde barili de petrol.

acum 23 zile · comentarii (76)

După întâlnirea dintre şeful statului turc şi omologul rus, certă rămâne apetenţa celor doi lideri regionali pentru a da tonul la muzica evenimentelor viitoare conform propriilor lor partituri geopolitice. Din nou, din păcate, Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un jucător de talie mică, un observator neputincios la drama celor folosiţi ca mingi de ping pong, de personalităţi interesate doar de trecătoarea lor glorie personală.

acum 25 zile · comentarii (50)

Discursul lui Vladimir Putin de pe data de 15 ianuarie în care a anunţat modificări constituţionale, fără a le prezenta concret, nu a fost o surpriză. De mai multă vreme liderul de la Kremlin căuta o modalitate pentru a rămâne la putere şi după expirarea ultimului său mandat de Preşedinte, în 2024.

acum 2 luni · comentarii (6)

O singură zi i-a trebuit lui Vladimir Putin ca să facă reforma în Rusia. Miercuri, 15 ianuarie, în nici o oră, a ţinut un discurs despre Starea Naţiunii, a demis – într-o formă simplă, a la russe – Guvernul Medvedev în deplinătatea sa şi a numit un nou premier, în persoana lui Mikhail Mishustin, şeful fiscului din Rusia.

acum 3 luni · comentarii (33)

Bănuiesc ce comentarii va stârni acest enunţ. Aveţi puţintică răbdare şi citiţi restul, căci timpurile se anunţă complicate, cu capcane savant întinse peste covoarele savant cusute cu bune intenţii şi însoţite de propuneri într-atât de prieteneşti încât nu pot fi refuzate. Sau, se spune în subtext, dacă refuzi, o faci fie de prost, fie asumându-ţi un risc existenţial.

acum 3 luni · comentarii (27)

Dacă în plan extern Vladimir Putin este tot mai prizat, nu acelaşi lucru se întâmplă în plan intern. Aici propaganda pare să-şi fi atins limitele iar încrederea şi aprobarea lui Putin sunt în prăbuşire constantă, fapt ce antrenează tangaje tot mai importante ale Rusiei însăşi.

acum 3 luni · comentarii (80)

S-a lansat succesiunea lui Vladimir Putin. Deşi mai sunt 4 ani până la finalul mandatului. Ce anunţă un asemenea scenariu în condiţiile putinismului târziu unde zvonurile, nuanţele, micile indicii de poziţionare ale personalităţilor la nivelul administraţiei şi simbolurile joacă un rol determinant, nicidecum procesele transparente? Sunt câteva elemente care au concurat spre o asemenea dezbatere.

acum 4 luni · comentarii (26)

La începutul veacului trecut, pe strada Podolskaia din centrul oraşului Sankt Petersburg, se năştea unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii: Dimitri Şostakovici. Autorul genial al faimosului Waltz (opus 99), dar şi al celor cincisprezece simfonii cântate şi azi de marile orchestre ale lumii, a fost produsul unei excepţionale educaţii oferite-n casă.

acum 5 luni · comentarii (14)

Privind retrospectiv evoluţiile politice din Federaţia Rusă din ultimele luni, ajungem inevitabil în faţa a două evenimente care au marcat această perioadă: scrutinele electorale locale şi regionale din 8 septembrie, când s-au ales guvernatorii a 16 regiuni, 13 parlamente regionale, au fost reînnoite mandatele de cinci ani a 45 de deputaţi municipali din legislativul Moscovei,

acum 6 luni · comentarii (2)

Se poate să asistăm la începerea unui nou joc de influenţe în Orientul Apropiat şi care să poată, cel puţin în parte, reseta echilibrul politic din Israel şi, în acest caz, influenţa masiv modul în care se raportează ţările arabe şi din spaţiul mai larg musulman la ceea ce este acum capacitatea crescândă de influenţă a Federaţiei Ruse.

acum 6 luni · comentarii (81)

Ultimele gesturi ale Franţei, la nivelul preşedintelui Emmanuel Macron şi a ministrului său de externe, Jean-Yves Le Drian, vin să amplifice un zumzet de fond care dura de multă vreme la nivel european şi care avea acute peste Ocean, în tweet-urile preşedintelui Donald Trump.

acum 6 luni · comentarii (110)

Ziua de 11 septembrie nu a marcat doar comemorarea tragicelor atacuri teroriste cunoscute ca 9/11 ci şi o serie de evenimente petrecute pe plan internaţional, printre care şi judecarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dosarului în care Ucraina acuză Federaţia Rusă de abuzuri comise în Penisula Crimeea, anexată în 2014 de către Moscova.

acum 7 luni · comentarii (5)

Cu reflexe formate în perioada Războiului Rece, comunitatea internaţională este mereu şi mai înainte de toate foarte atentă la disputele şi evoluţiile, într-adevăr cumplit de îngrijorătoare care sunt generate de reluarea în forţă a cursei pentru repopularea arsenalelor nucleare ale actorilor mai vechi sau mai noi.

acum 7 luni · comentarii (39)

Sâmbătă a fost o nouă zi de proteste la Moscova. În ciuda arestărilor masive – peste 2000 de persoane la 10 august, în cel mai mare protest public din 2012 – lumea continuă să iasă în stradă, sfidând maşinile cu gratii ce-şi aşteaptă arestaţii ridicaţi în stradă şi tunurile de apă plasate ostentativ în zona marilor proteste pentru descurajare.

acum 7 luni · comentarii (92)
Postari Recente