Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după atacuri cu drone, a anunţat guvernatorul regional Vasili Anohin, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Depozite petroliere au luat foc în regiunea Smolensk FOTO Captură Video
Depozite petroliere au luat foc în regiunea Smolensk FOTO Captură Video

„Regiunea noastră este din nou vizată de atacuri ucrainene cu drone", a scris guvernatorul pe Telegram.

„Foarte probabil, în urma atacului inamic împotriva unor situri civile de infrastructură energetică, s-au declanşat incendii", a adăugat guvernatorul, fără a face precizări în legătură cu siturile vizate.

Atacurile nu au făcut victime omeneşti, a spus el. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă rus a trimis echipe de salvare la siturile lovite.

Un alt atac cu drone a vizat miercuri zona economică specială din oraşul Lipeţk, situat la circa 400 de km de frontiera ucraineană, însă mai la sud, care găzduieşte în special întreprinderi metalurgice şi farmaceutice, a anunţat pe Telegram guvernatorul acestei regiuni, Igor Artamonov.

Regimul criminal de la Kiev a încercat să lovească infrastructuri în zona industrială din Lipeţk", a afirmat Artamonov. El nu a informat despre existenţa unor victime şi a dat asigurări că zonele rezidenţiale nu sunt ameninţate.

Ministerul rus al Apărării a transmis că apărarea sa aeriană a interceptat două vehicule aeriene ucrainene fără pilot (UAV) deasupra regiunii Voronej, care se învecinează cu nord-estul Ucrainei, un altul deasupra regiunii Smolensk, la sud-vest de Moscova, și două deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina, potrivit Newsweek.

Aleksandr Gusev, șeful regiunii Voronej, a declarat că patru drone au fost interceptate deasupra zonei, raportând daune la cel puțin două clădiri private.

Sursă ucraineană din domeniul apărării: atacurile au fost efectuate de SBU

Drone ucrainene au lovit „două depozite petroliere care stocau 26.000 de metri cubi de carburant" în timpul unei operaţiuni organizate de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU),  a declarat miercuri pentru AFP o sursă din cadrul sectorului de apărare ucrainean, insistând că este vorba de „ţinte legitime”..

Această revendicare intervine pe fondul unor tensiuni cu Washingtonul, care a criticat public loviturile Kievului asupra unor infrastructuri energetice de pe teritoriul rus.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite