Hangout cu Oleg Makarenko, blogger rus, fondatorul platformei Ruxpert

Hangout cu Oleg Makarenko, blogger rus, fondatorul platformei Ruxpert

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air, va discuta miercuri, de la 12.30, cu Oleg Makarenko, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri ruşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oleg Makarenko, un blogger proeminent în Rusia sub numele de Fritz Morgen şi-a deschis blogul în 2007 şi a înfiinţat Ruxpert anul trecut. Acesta spune că site-ul funcţionează din contribuţiile cititorilor, iar articolele sunt scrise gratuit. Site-ul său, Ruxpert, deţine în Rusia o poziţie proeminentă în ceea ce Makarenko numeşte războiul informaţional cu Occidentul.

Propunând note pe diferite teme, de la Crimeea şi Novorosia la mituri liberale şi sexualitate, Ruxpert spune că prezintă „adevărul despre Rusia - fără murdărie, propagandă duşmănoasă şi fără înfrumuseţări”.Toate informaţiile sunt pentru a asigura „patrioţii ruşi” cu argumente de încredere.

Întrucât Vladimir Putin promovează tot mai mult o ideologie naţionalistă în timpul celui de-al treilea mandat de preşedinte, ideologie evidenţiată prin preluarea Crimeii din componenţa Ucrainei, ideile antioccidentale ale lui Makarenko au devenit populare. Site-ul său, conceput a fi un „manual al Patriotului”, a reflectat şi a prevestit ideile lui Putin.

Astăzi, de la ora 12.30, în direct pe adevarul.ro, Oleg Makarenko va răspunde întrebărilor cititoriilor cu privire la „rusofobiile”, despre care spune că încearcă să divizeze şi să umilească Rusia. Evenimentul se va desfăşura în limba engleză şi va putea fi urmărit live pe platforma Adevărul, urmând a fi subtitrat la scurt timp după încheiere.

Urmăriţi live aici: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: