VIDEO Miracol. Un bebeluş a supravieţuit catastrofei aviatice din Kazahstan

VIDEO Miracol. Un bebeluş a supravieţuit catastrofei aviatice din Kazahstan

Un bebeluş a supravituit miraculos catastrofei aviatice de ieri dimineaţă de la Alma-Ata. Imaginea cu micuţul în braţele unui salvator a fost publicată pe o reţea de socializare

Ştiri pe aceeaşi temă

La bordul aeronavei prăbuşite se aflau 93 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, în urma catastrofei au murit 15 persoane, iar 66 de au fost rănite. 12 pasageri sunt în stare critică. Internaţi în spital se află acum 19 copii. 

Avionul companiei aeriene Bek Air, care efectua cursa Alma-Ata - Nur-Sultan a dispărut de pe radare imediat după decolare. Nava a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a spart un gard de beton, izbindu-se de un bloc cu două etaje.

Presa locală a anunţat că printre pasagerii decedaţi se numără şeful Consiliului Generalilor din Kazahstan, Rustem Kaidarov.

Anchetatorii iau în calcul mai multe variante printre cauzele tragediei: „defecţiuni tehnice ale aeronavei, condiţii meteorologice nefavorabile, precum şi posibile erori în pilotare”. 

Ministrul de Interne, Erlán Turgumbáev, a promis că se va efectua o anchetă „calitativă şi obiectivă” cu privire la accidentul aviatic.

Potrivit ministrului, se efectuează controlul tuturor serviciilor aeriene implicate în organizarea zborurilor, sunt interogaţi oficiali şi pasageri.

„În anchetă sunt examinate toate documentele, înregistrările audio şi video şi au fost comandate o serie de teste privind starea aeronavei”, a adăugat ministrul.

Ministrul adjunct al Industriei şi Dezvoltării Infrastructurii, Berik Kamaliev, a declarat, pe 28 decembrie, că cutiile negre ale avionului vor fi livrate pentru decriptare Comitetului rus interstatal de aviaţie.

Pe 27 decembrie, avionul Z2100, de la Almaty la Nur-Sultan, cu 93 de pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord, nu a reuşit să ia altitudine după decolare, s-a lovit de un gard de beton şi s-a prăbuşit într-o clădire aflată în construcţie, de două etaje, care din fericire era nelocuită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările