Un senator american acuză China că încearcă să împiedice Occidentul în găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Reacţia Beijingului

Un senator american acuză China că încearcă să împiedice Occidentul în găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Reacţia Beijingului

FOTO Shutterstock

China îi cere să prezinte probe senatorului republican american Rick Scott, care acuză Beijingul de faptul că a încercat să împiedice cercetări cu privire la un dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19 ale unor ţări occidentale, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatorul Rick Scott a declarat duminică la BBC că aceste probe provin de la servicii de informaţii, însă a refuzat să prezinte vreuna.

Dacă acest parlamentar spune că China încearcă să saboteze dezvoltarea vaccinului ţărilor occidentale, atunci vă rugăm să prezentaţi probe”, a cerut luni, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19, boala provocată de noul coronavirus SARS-Cov-2, care a apărut în decembrie în China, nu este o competiţie, a subliniat ea.

Beijingul speră ca Washingtonul să-şi ia angajamentul, la fel ca China, de a oferi în mod gratuit un vaccin împotriva covid-19 restului lumii, în cazul în care descoperă un astfel de vaccin, a insistat Hua Chunying.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările