Oficial iranian: Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite nu va asigura pacea în regiune. Egiptul salută acordul

Oficial iranian: Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite nu va asigura pacea în regiune. Egiptul salută acordul

Israel Emiratele Arabe Unite FOTO Shutterstock

Acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (UAE) nu va asigura pacea în regiune, a apreciat joi un consilier special în afaceri internaţionale al preşedintelui Parlamentului iranian. Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a salutat în schimb acordul pentru normalizarea relaţiilor dintre Israel şi UAE, care include şi o înţelegere privind oprirea unor noi anexări de teritorii palestiniene, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Noua abordare a UAE de normalizare a legăturilor cu Israelul nu menţine pacea şi securitatea, ci serveşte crimelor zioniste”, a scris pe Twitter Hossein Amir-Abdollahian, care este fost ministrul adjunct de Externe.
 
”Comportamentul Abu Dhabi nu are justificare, întorcând spatele cauzei palestiniene. Ce greşeală strategică. UAE vor fi prinse în focul zionist”, a mai scris acesta.
 
În Egipt, preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a salutat joi acordul dintre Israel şi UAE.
 
”Am urmărit cu interes şi apreciere comunicatul comun al Statelor Unite, Emiratelor Arabe Unite şi Israelului, de oprire a anexării de către Israel a teritoriilor plestiniene şi de a face paşi către o pace în Orientul Mijlociu”, a scris Sisi pe Twitter.
 
Egiptul şi Israelul au semnat un tratat de pace în 1979, primul dintre Israel şi o ţară arabă.
 
Israelul şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.
 
Conform înţelegerii, Israel a fost de acord să suspende aplicarea suveranităţii în zone din Cisiordania despre care se discuta despre o anexare.
 
Acordul de pace este rezultatul unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, care s-au accelerat recent, au afirmat oficiali de la Casa Albă.
 
Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: