Cel mai mare oraş din Brazilia, cufundat în beznă în plină zi: „Poate voiaţi să vedeţi cum va arăta Apocalipsa“ FOTO

Cel mai mare oraş din Brazilia, cufundat în beznă în plină zi: „Poate voiaţi să vedeţi cum va arăta Apocalipsa“ FOTO

FOTO Otavio Valle/Folhapress

Luni, locuitorii oraşulului Sao Paulo, cel mai mare oraş din Brazilia, s-au trezit în beznă în plină zi, la ora 3 după-amiaza. Iniţial, experţii nu au putut explica fenomenul, fiind lansate mai multe ipoteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul Naţional de Meterorologie a spus că Sao Paulo, aflat la o altitudine de 760 de metri, a fost învăluit într-un nor, în timp  alţi experţi au spus că oraşul a fost cuprins de un front rece. O firmă de meteorologie braziliană a spus însă că fumul gros provine de la incendiile de vegetaţie din Bolivia, Paraguay şi zone îndepărtate din Brazilia. 
 
În cele din urmă toate aceste explicaţii s-au dovedit valabile – bezna apărând din combinaţia tuturor acestor factori: nori, fum şi un front rece.
 
Un expert de la Climatempo a spus că valurile de fum care au aruncat Sao Paulo în beznă provin de la incendiile de vegetaţie izbucnite de câteva zile în Randonia şI Bolivia, aflat la peste 2.700 de kilometri distanţă, iar „frontul rece şi-a schimbat direcţia, astfel că vânturile au adus cu ele norii de fum”.
 
„Poate voiaţi să vedeţi cum va arăta Apocalipsa: imagine din Sao Paulo la ora 15.00“, a scris un utilizator Twitter. 
Numărul Incendiilor de vegetaţie din Brazilia a crescut cu peste 80 la sută anul acesta potrivit statisticilor publicate recent de Institutul Naţional de Cercetare Spaţială (INPE).
 
Alberto Setzer, cercetător la INPE a spus că ariile de pădure amazoniană din Brazilia traversează o perioadă de secetă prelungită, în unele zone nemaiplouând de trei luni.
 
„Pădurile de vegetaţie din Amazon nu sunt evenimente naturale, ci sunt cauzate de combinaţia dintre secetă şi activităţi umane. Creşterea frecvenţei şi severităţii secetei în regiunea amazoniană sunt legate  de schimbărileclimatice antropogenice şi  despăduririle la nivel local”, au scris cercetătorii britanici, citaţi de The Washington Post,  în The Conversation.
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: