Biserica Catolică are o nouă cale pentru procedura de beatificare

Biserica Catolică are o nouă cale pentru procedura de beatificare

Papa Francisc FOTO EPA

Creştinii care îşi dedică viaţa salvării altor persoane, „urmând paşii şi învăţăturile lui Isus“, vor fi eligibili pentru beatificare, a transmis Papa Francisc într-o scrisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Beatificarea este primul pas spre sanctificare şi a fost un drept rezervat pentru trei categorii de oameni: martirii, cei care au trăit după valori eroice şi cei cu o reputaţie curată, notează „The Guardian“, potrivit news.ro.

Noua categorie de oameni eligibilă pentru beatificare îi include pe creştinii care au tratat bolnavi de ciumă şi care au murit apoi din cauza aceleiaşi bolii, potrivit ziarului oficial al Vaticanului, „Osservatore Romano“.

Astfel de creştini „merită admiraţia pe care comunitatea de credincioşi a oferit-o celor care au acceptat de bunăvoie să fie martiri şi care au dovedit acţiuni creştine în mod eroic“, semnalează Papa Francisc.

Agenţia de presă catolică I-Media scrie că noua definiţie ar putea să se aplice unei tinere al cărei proces de beatificare este în curs la Roma. Chiara Corbella a murit pe 13 iunie 2012 după ce a refuzat tratamentul împotriva cancerului care ar fi pus în pericol viaţa bebeluşului cu care era însărcinată. Italianca a murit la o lună după naşterea fiului ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările