Şeful statului major al armatei SUA: „În mod clar, China îşi construieşte capacitatea” de a ataca Taiwanul

Şeful statului major al armatei SUA: „În mod clar, China îşi construieşte capacitatea” de a ataca Taiwanul

Generalul Mark Milley avertizează despre pericolul unui atac al Chinei asupra Taiwanului    FOTO EPA-EFE

Şeful statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat că China îşi construieşte capacitatea de a ataca Taiwanul, dar decizia atacului va fi una politică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta a spus într-un interviu pentru BBC, preluat de Digi 24, că atacul Chinei asupra Taiwanului nu este iminent, iar Statele Unite ale Americii monitorizează situaţia. 
 
„Poate, dacă, probabil - acestea sunt cuvintele-cheie aici. În termeni de capacitate, eu cred că în mod clar China îşi construieşte această capacitate. Preşedintele Xi Jinping a declarat public acest lucru, l-a menţionat în discursuri, că a cerut armatei chineze să dezvolte capacitatea de a ataca Taiwanul la un moment dat. Dacă o va face sau nu, este o decizie politică, o decizie tactică, bazată pe modul în care vede China raportul riscuri - beneficii la momentul respectiv”, a răspuns generalul Mark Milley la întrebarea dacă China va ataca Taiwanul. 
 

SUA monitorizează situaţia

Şeful armatei americane a ţinut să precizeze că în acest moment nu există riscul unui atac: „Nu există indicii sau avertismente privind ceva iminent la momentul actual. Dar privim foarte, foarte atent”.
 
China susţine că Taiwanul este o provincie desprinsă care trebuie să se reunifice cu China continentală.

În schimb, SUA nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, însă vând arme acestei ţări. China acuză SUA că sprijină independenţa Taiwanului şi a ameninţat că va anihila o astfel de încercare. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările