VIDEO „Duceţi-vă acasă sau veţi fi arestaţi”, campania pentru imigranţi ilegali a guvernului britanic

VIDEO „Duceţi-vă acasă sau veţi fi arestaţi”, campania pentru imigranţi ilegali a guvernului britanic

Purtătorul de cuvânt al premierului conservator David Cameron susţine că respectiva campanie "dă roade" FOTO Reuters

Guvernul britanic şi-a apărat luni o controversată campanie publicitară al cărei scop este stimularea imigranţilor ilegali „să plece acasă” de bunăvoie pentru a nu fi arestaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În cadrul unui proiect pilot al Ministerului de Interne, două camionete, transportând fiecare un imens afiş publicitar, au străbătut mai multe cartiere ale Londrei unde se află un mare număr de străini. Pe fiecare afiş se poate vedea o pereche de cătuşe, numărul arestărilor efectuate săptămâna trecută şi sloganul: „Sunteţi ilegal în Marea Britanie? Plecaţi acasă, altfel riscaţi să fiţi arestaţi!”. În anunţ li se mai cere străinilor aflaţi ilegal acolo să trimită un mesaj cu cuvântul „HOME” la numărul 78070.

Ministrul comerţului, Vince Cable, membru al Partidului liberal-democrat, din coaliţia guvernamentală, a calificat această campanie drept „stupidă şi respingătoare”, potrivit The Guardian. 

În schimb, purtătorul de cuvânt al premierului conservator David Cameron a susţinut-o, afirmând că este „evident că dă rezultate” şi convingerea imigranţilor ilegali să părăsească de bunăvoie Marea Britanie este modalitatea cea mai eficientă de a-i face să plece. 

Campania a costat puţin peste 11.000 de euro, în timp ce repatrierea unui imigrant costă statul britanic peste 16.000 de euro, notează France Presse.

Momentan, guvernul de la Londra trebuie să decidă dacă va extinde acest experiment la nivel naţional.

Partidul laburist, de opoziţie, consideră că este o campanie „ridicolă”. Chiar şi Nigel Farage, liderul partidului populist şi anti-european UKIP, califică respectivul demers drept „semnul unei declaraţii de război” la adresa străinilor.

Pe fondul creşterii popularităţii formaţiunii UKIP, imigraţia a ajuns în prim-planul dezbaterii politice britanice. Guvernul de la Londra a impus recent străinilor veniţi cu viză temporară din ţări „cu grad ridicat de risc”, precum Nigeria, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka sau Ghana, să depună o garanţie în valoare de 3.000 de lire sterline.
 

   Campania anti-imigranţi din Marea Britanie poate fi utilizată la nivel naţional

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările