Prima ţară din Europa care ar putea legaliza producţia şi consumul de canabis în scop recreaţional

Prima ţară din Europa care ar putea legaliza producţia şi consumul de
canabis în scop recreaţional

FOTO EPA-EFE

Luxemburgul îşi propune să legalizeze producţia şi consumul de canabis în scop recreaţional şi încearcă să convingă şi celelalte ţări europene să procedeze la fel, scrie Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu acordat Politico, ministrul Sănătăţii din Luxemburg spune că pregăteşte un proiect de lege în acest sens. Proiectul de lege respectiv va fi prezentat în Parlament la toamnă şi ar putea fi adoptat în cel mult doi ani.

Astfel, Luxemburgul ar putea deveni prima ţară din Europa care legalizează producţia şi consumul de canabis în scop recreaţional. În prezent, Luxemburgul permite folosirea canabisului în scop medicinal şi nu penalizează deţinerea unei cantităţi mici de acest drog uşor.

„Interzicerea unor produse nu a făcut decât ca acestea să fie mai atractive pentru tineri“, explică ministrul Etienne Schneider.

Proiectul de lege prevede reglementarea producţiei, distribuţiei şi vânzării. O interdicţie ar putea fi impusă nerezidenţilor, în scopul de a descuraja turismul de droguri.

Luxemburgul ar urma astfel exemplul altor două ţări, şi anume Uruguay şi Canada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: